miercuri, 28 mai 2014

LG G3 - specificaţii complete, dezvăluite înaintea lansării oficiale

Aşteptat să fie prezentat oficial săptămâna viitoare, viitorul top de gamă LG G3 mai are puţine secrete de arătat, majoritatea detaliilor tehnice şi designul exterior fiind deja cunoscute mulţumită numeroaselor dezvăluiri făcute de surse apropiate companiei. Tot neoficial, obţinem de această dată lista completă cu principalele specificaţii, detaliate într-o serie de colaje pregătite pentru ziua lansării
LG G3 - principalele specificaţiiLG G3 - principalele specificaţii
Aşa cum se cuvine pentru un smartphone high-end, LG G3 este motorizat de puternicul chipset Snapdragon 801 de la Qualcomm, având CPU quad-core la 2.5GHz bazat pe nucleul Krait 400 şi GPU din seria Adreno 330, compatibil cu jocuri Android de ultimă generaţie care solicită tehnologiile DirectX, OpenGL ES 3.0 şi chiar OpenCL pentru simularea interacţiunilor fizice. În plus, telefonul este ajutat cu 3GB memorie RAM şi 32GB memorie internă.
LG G3 - ecran sRGB cu rezoluţie 2560x1440 pixeliLG G3 - ecran sRGB cu rezoluţie 2560x1440 pixeli
Interfaţa Android 4.4 KitKat este redată pe un ecran IPS de 5.5", suportând rezoluţie QHD (2560x1440 pixeli). Surprinzător, ecranul cu densitate 538ppi nu foloseşte matrice PenTile, ci una de tip sRGB similară celor folosite la monitoare pentru PC, promiţând un avantaj considerabil în privinţa clarităţii imaginii şi acurateţea paletei de culori.
Având în vedere prezenţa unui acumulator de numai 3000mAh şi chipsetul destul de gurmand nu ar trebui să avem aşteptări prea mari la capitolul autonomie, aceasta fiind probabil comparabilă telefoanelor din seria Galaxy S5, respectiv 2 zile la un regim de utilizare mediu.
LG G3 - transmiţător laser pentru ajutarea procesului de focalizareLG G3 - transmiţător laser pentru ajutarea procesului de focalizare
Ecranul cu diagonală generoasă va fi acompaniat de un difuzor extern foarte gălăgios, având puterea de 1W.
Amatorii de poze vor aprecia cu siguranţă camera foto prevăzută cu funcţie de stabilizare optică. În afară de camera foto principală, cu rezoluţie 13MP, avem la dispoziţie şi o cameră frontală de 2.1MP, utilă amatorilor de selfie-uri şi pentru apeluri video. Alături de modulul pentru camera foto poate fi observat şi un dispozitiv misterios, descris ca fiind un laser cu rolul de a ajuta focalizarea imaginii în condiţii de lumină slabă.
LG G3 - un nou mod pentru declanşarea procesului de capturăLG G3 - un nou mod pentru declanşarea procesului de captură
În privinţa opţiunilor pentru conectivitate, LG G3 punctează cu suport LTE  şi LTE-Advanced (folosit în funcţie de capabilităţile reţelei de telefonie), respectiv NFC şi Bluetooth 4.0. Deşi nemenţionate, conectivitatea WiFi N/ac şi receptorul GPS/GLONASS vor fi cu siguranţă prezente.
La exterior, LG G3  măsoară  146.3 x74.6x8.9mm, fiind puţin mai gros decât top-ul de gamă Sony Xperia Z2 (8.2mm grosime).
Trebuie spus că pliantul surprins în captura realizată cu telefonul mobil surprinde versiunea F400S/K/L, rezervată pieţei sud-coreene. Este posibil ca setul de specificaţii pentru modelul LG G3 destinat pieţei internaţionale să difere puţin la anumite aspecte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu