marți, 27 mai 2014

Rayden se reîncarcă de 20 de ori mai rapid decăt bateria litiu-ion (video)



2 / 3 imagini


Compania japoneză Power Japan Plus a anunțat că va începe producția în masă a unei noi baterii reîncărcabile, Rayden, capabilă să se reîncarce de 20 de ori mai rapid decât o baterie litiu-ion obișnuită.
Dual carbon Battery 2 Privesc, desigur, știrea, cu o doză destul de mare de scepticism – sau, cum spun americanii, cu un dram de sare – mai ales pentru că secretul acestei baterii minune este crearea ambilor electrozi ai bateriei din carbon. Mai mult, japonezii folosesc un electrolit organic, iar procesul de încărcare este clasic: ionii de litiu încărcați pozitiv se duc la anod, iar anionii încărcați negativ se duc către catod. Cu toate acestea, japonezii spun că bateria lor se poate încărca de 20 de ori mai rapid, este 100% reciclabilă și, încă o bombă, rezistă la peste 3.000 de cicluri de încărcare – descărcare, de aproximativ trei ori mai multe decât o baterie litiu-ion obișnuită. Asta nu este tot. Noua baterie nu se încălzește, nu există niciun risc de explozie în cazul unei potențiale deteriorări a acesteia, poate fi produsă în masă în liniile de producție existente fără costuri adiționale și, pentru că electrozii sunt făcuți din carbon și nu din metale rare sau prețioase, Rayden va fi și mai ieftină. Japonezii vor începe producția începând din acest an în fabrica lor din Okinawa și se vor axa pe industria echipamentelor medicale și cea a sateliților. Pentru producția de baterii pentru automobile, Power Japan Plus va opera după un model de business de licențiere a producției către eventualii doritori din industrie.
După cum spuneam mai sus, când vine vorba de baterii „minune”, nu mai sunt dispus să cred nimic până la dovada certă. Totuși, nu pot să nu visez la momentul în care ne vom reîncărca automobilul sau motocicleta electrică într-un sfert de oră sau smartphone-ul în cinci minute.

Sursă: Power Japan Plus via Gizmag

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu