miercuri, 4 iunie 2014

Cum afli dacă cineva se conectează neautorizat la internet prin Wi-Fi-ul tău VIDEO

Unul din motivele pentru care conexiunea Wi-Fi de acasă funcţionează greu ar putea fi acela că şi altcineva s-a conectat, neautorizat, la aceasta.


Una din cauzele pentru care conexiunea Wi-Fi de acasă funcţionează greu ar putea fi aceea că altcineva s-a conectat, neautorizat, la aceasta. Din fericire, puteţi vedea oricând, simplu, cine se mai află în reţeaua proprie. Un mic program pentru sistemul de operare Windows, Who Is On My Wi-Fi, arată exact câte şi ce dispozitive sunt conectate la reţea.
După ce programul a fost instalat, se apasă butonul Scan. Va apărea lista dispozitivelor conectate. Dacă acestea sunt cunoscute, pot fi schimbate din „Unknown” în „Known”.
În cazul în care cineva a reuşit să se conecteze, neautorizat, la Wi-Fi, soluţia este schimbarea parolei şi a protocolului de criptare (WPA, WPA2). Ar fi bine să vă asiguraţi că folosiţi WPA2, cel mai nou şi sigur standard. Puteţi schimba acest protocol de pe pagina comunicată de producătorul routerului Wi-Fi în manualul de utilizare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu