sâmbătă, 4 aprilie 2015

Plante de apartament toxice
Plante de apartament toxice Plantele de apartament pot aduce multă bucurie în vieţile noastre, dar trebuie alese cu atenţie. Există plante de apartament toxice, care conţin  substanţe ce pot avea efecte mai puţin plăcute pentru oameni și pentru animalele de companie.
Beneficiile plantelor de ghiveci sunt multiple, acestea purificând atmosfera din încăperi, dar alegerile nepotrivite pot provoca probleme oamenilor, dar mai ales copiilor și animalelor de companie. Anumite plante de apartament trebuie evitate pentru că, din cauza unor compuși chimici din alcătuirea lor, pot deveni un pericol pentru sănătate. 
 
Plante de apartament toxice: Aloe 
Frunza de aloe are un strat interior care conţine un suc galben care poate produce iritaţii la nivelul pielii. Mai mult decât atât, ingerarea sevei poate provoca o reacţie laxativă. Seva galbenă se găsește în cantităţi mari la plantele bătrâne.
 
Plante de apartament toxice: Amarilis (Crinul roșu)
Este o plantă provenită din Africa de Sud, apreciată îndeosebi pentru că înflorește în timpul iernii. Conţine o substanţă care poate provoca stări de greaţă, vomă și diaree. Este recomandat să o ţineţi departe de alimente sau de locuri unde au acces copii sau animalele de companie .
 
 
Plante de apartament toxice: Suculent (Mama-miilor)
Această plantă provine din Madagascar și este toxică din cauza unu glicozid cardiac pe care îl conţin frunzele ei. Ingerată, această substanţă poate provoca moartea animalelor și, mai grav, chiar a bebelușilor. 
 
Plante de apartament toxice: Datura 
Dantura este o plantă de apartament foarte rezistentă, dar și foarte toxică, conţinând alcaloizi care pot provoca moartea prin otrăvire a animalelor, fiind un pericol și pentru copii. O doză mică poate provoca o intoxicaţie care va persista până la 20 de zile. 
 
Plante de apartament toxice: Crizantema
Provenite din China și crescute de obicei în grădiniţe, crizantemele pot fi ţinute și în apartament. Acestea pot provoca dermatită. Din aceste flori se extrag piretrinele, care sunt folosite ca insecticide.
 
Plante de apartament toxice: Iedera
În cazul ingerării, această plantă poate provoca dificultăţi grave de respiraţie, convulsii, vomă, paralizie și chiar comă. Efectele intoxicaţiilor cu aceste plante depind de cantitatea ingerată, pot dura câteva ore și dispărea de la sine sau poate fi necesară intervenţia medicului specialist.
 
Plante de apartament toxice: Hortensia 
Ingerarea frunzelor și a mugurilor Hortensiei poate provoca vărsături, dureri abdominale și, în cazuri mai grave, stări de letargie. Persoanele sensibile se pot irita ușor la contactul cu planta. 
 
Plante de apartament toxice: Ficusul
Această plantă conţine o sevă lăptoasă care poate provoca iritaţii la nivelul pielii și tulburări digestive în cazul ingerării.
 
Plante de apartament toxice: Crăciuniţa
Populară pe timpul iernii, când îi înfloresc florile roșii, această plantă este otrăvitoare. Seva sa lăptoasă este foarte iritantă pentru piele și mucoase, provocând arsuri, alergii și arsuri digestive dacă este ingerată. 

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Duminica, 22 Martie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu