joi, 30 iulie 2015

17 remedii naturiste ca să scapi de muște și ţânţari
17 remedii naturiste ca să scapi de muște și ţânţari Ne aflăm în plină vară, iar muștele și ţânţarii ne dau, de ceva vreme, mari bătăi de cap. Înainte de a merge la magazin și de a cumpăra spray-uri sau capcane împotriva insectelor, recomandat este să încerci și câteva remedii naturale. Sunt, de cele mai multe ori, la fel de eficiente și, în plus, nu sunt toxice. Uite ce ai de făcut!
Alungă muștele cu scorţișoară sau castravete
1. Lămâie - Taie patru felii de lămâie, pune-le timp de o oră la fiert în 250 ml apă. Adaugă apa când este nevoie, răcește apoi soluţia, filtreaz-o și pulverizeaz-o în camere.
2. Busuioc - Pune bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor sau cumpără ghivece cu busuioc pe care să le așezi pe pervazul geamurilor. Poţi încerca și cu alte plante aromatice precum rozmarin sau pelin.
3. Uleiuri esenţiale - Uleiurile de lavandă, eucalipt, mentă sau lămâie pot fi amestecate cu apă, iar soluţia formată - pulverizată în încăperi. Mirosul va alunga muștele și va preveni apariţia lor.
4. Oţet – Pentru a scăpa de muștele din bucătărie, pune câteva picături de oţet pe o plită sau o tavă încinsă. Mirosul degajat va alunga muștele din încăpere.
5. Castravete - Pune lângă coșul de gunoi câteva felii de castravete pentru a împiedica muștele să depună ouă. Feliile de castravete alungă muștele din încăperi dacă   sunt puse într-un bol și lăsate să-și facă efectul peste noapte.
6. Vin alb - Amestecă într-un bol puţin vin alb cu detergent de vase și lasă recipientul pe masă. Muștele vor fi atrase de mirosul fructat și se vor îneca în soluţie.
7. Scorţișoară – Muștele nu suportă mirosul de scorţișoară așa că poţi prepara o soluţie dintr-o linguriţă de scorţișoară și un litru de apă pe care s-o pulverizezi în încăpere. Poţi lăsa pudra de scorţișoară într-un bol pe masă sau poţi folosi batoane de scorţișoară.
?ânţarii nu suportă usturoiul și frunzele de nuc
8. Frunze de nuc – Pune într-un bol din sticlă sau inox mai multe frunze de nuc și dă-le foc. Plimbă-te în fiecare încăpere a casei și lasă fumul să se împrăștie. El va aroma camerele, dar va goni și ţânţarii datorită concentraţiei mari de iod. Dacă nu vrei să le dai foc, pune frunzele într-un bol și lasă-le în încăperile casei tale.
9. Plante aromatice - Plantează în ghivecele de la fereastră cimbru, busuioc sau mărar. ?ânţarilor nu le place mirosul acestor plante aromatice.
10. Uleiuri esenţiale - Pune în lampa de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de mentă, cedru, eucalipt. Aromele vor ţine la distanţă ţânţarii din casa ta.
11. Mușcatele - Așază  la geamurile casei tale ghivece cu mușcate. Acestea, pe lângă faptul că sunt foarte frumoase, ţin la distanţă ţânţarii.
12. Lavanda - Lavanda are un miros foarte plăcut și liniștitor, însă ţinută în bucheţele la geam, în soare, va împiedica insectele să intre în casă.
13. Mentă - Atât muștele cât și ţânţarii nu suportă mirosul de mentă. Deci, cumpără unul sau două ghivece cu mentă și pune-le pe pervazul camerelor din locuinţa ta.
14. Rozmarin - ?ine planta în bucătărie și va goni muștele. Dacă pui în camere ghivece cu rozmarin, nu vei mai avea ţânţari.
15. Usturoiul - Pisează câţiva căţei de usturoi și pune-i într-un bol. Așază recipientul pe noptiera de lângă pat sau, dacă te deranjează mirosul, ţine-l pe masă. În camera respectivă nu vei mai avea nici un ţânţar.
16. Iarba mâţei – Această plantă, care mai este cunoscută și sub denumirea de menta-pisicii, ţine departe ţânţarii prin uleiul esenţial pe care îl degajă. Se pare că această plantă este mai puternică decât orice spray pe care îl găsești în comerţ.
17. Cuișoare – Pune un pliculeţ de cuișoare într-un bol și lasă condimentul să acţioneze în dormitor pentru mai multe zile. Poţi, de asemenea, să pulverizezi în aer o soluţie aromată din ulei esenţial de cuișoare, zeamă de lămâie și apă.
Reţetă simplă de preparat acasă
Ingrediente: 250 ml alcool din cereale (îl găsești în supermarket sau în magazinele care vând produse naturiste) sau vodkă, 30 picături de uleiuri esenţiale – lavandă, lămâie, eucalipt, tea tree, rozmarin), un recipient cu pulverizator. Dacă nu vrei să folosești alcool, îl poţi înlocui cu ulei vegetal (cel de măsline este cel mai recomandat). Dacă optezi pentru această variantă, ai nevoie de două linguriţe de ulei. Ultimul ingredient este o linguriţă de gel de aloe vera sau suc din frunze de aloe vera.

Mod de preparare: Se amestecă foarte bine ingredientele, iar soluţia rezultată se toarnă într-o sticlă cu pulverizator.
Mod de folosire: Pulverizează soluţia pe piele seara, înainte de culcare, sau înainte de a ieși din casă, evitând contactul cu ochii.
Te-a înţepat o albină?  Așa calmezi durerea!
Tamponează pielea cu oţet de mere. Acesta va calma durerea și senzaţia de arsură pe care ţi le dă o înţepătură de albină. Toarnă câteva picături de oţet de mere pe o bucată de vată și tamponează zona afectată. Repetă operaţiunea de mai multe ori pe zi.
Aplică pe zona afectată o felie de lămâie și las-o să acţioneze jumătate de oră. Acidul citric va calma rapid durerea și va preveni infecţiile. Repetă operaţiunea de 3 ori pe zi.
Folosește ulei esenţial de lavandă. Înmoaie un disc demachiant în ulei de lavandă și aplică soluţia pe piele. Uleiul va calma durerea și senzaţia de arsură. Repetă acest tratament de 3 ori pe zi.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Duminica, 12 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu