vineri, 31 iulie 2015

Windows 10, oferit începând de astăzi ca upgrade gratuit pentru utilizatorii din 190 de ţări
Windows 10, oferit începând de astăzi ca upgrade gratuit pentru utilizatorii din 190 de ţări Windows 10 este disponibil oficial începând de astăzi, utilizatorii din 190 de ţări urmând să primească noul sistem de operare ca upgrade gratuit, sau preinstalat pe noile PC-uri și tablete.
“Astăzi intrăm într-o nouă eră Windows. Încă de la început, Windows 10 a fost unic – conceput cu ajutorul feedback-ului primit de la peste 5 milioane de fani, livrat ca serviciu și oferit ca upgrade gratuit”, a declarat Terry Myerson, Executive Vice President, Windows and Devices Group Microsoft Corp. „Windows 10 a fost dezvoltat în acord cu viziunea noastră de a avea o experienţă de operare mai personală, mai naturală, mai mobilă și mai sigură. Suntem foarte încântaţi să oferim,  împreună cu partenerii noștri, cel mai bun Windows care a existat vreodată, un sistem de operare care le va permite oamenilor și organizaţiilor din întreaga lume să realizeze lucruri extraordinare.”
Windows 10 vine cu inovaţii precum Cortana2, o aplicaţie pentru Xbox și Microsoft Edge, oferind o experienţă familiară, dar în același timp mai personală și productivă.
Prezentat drept cel mai sigur Windows de până acum, Windows 10 este livrat ca serviciu și ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovaţii și funcţii de securitate. Noul sistem de operare promite o experienţă unică, disponibilă pe o gamă largă de dispozitive, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens și multe altele, peste 2.000 de dispozitive și configuraţii fiind deja în proces de testare.
Tot începând de astăzi, Microsoft pune la dispoziţia utilizatorilor noul Windows Store de unde aceștia vor putea descărca aplicaţii pentru Windows 10. Simultan dezvoltatorii au la dispoziţie kit-ul Windows Software Development, asistând crearea de noi aplicaţii  pentru Windows 10.
Optimizări pentru securitate
Microsoft a adus îmbunătăţiri componentelor Windows Defender și SmartScreen care asigură protecţie împotriva virușilor, malware și phishing, cât și inovaţii precum Windows Hello, un mijloc de autentificare rapid, sigur și care nu solicită o parolă. Păstrarea device-ului actualizat este simplă, utilizatorii urmând să primească actualizări gratuite care îi vor ajuta să beneficieze de cele mai noi funcţii și opţiuni de securitate pe parcursul ciclului de viaţă al dispozitivului. 
Îmbunătăţiri pentru productivitate
Windows 10 este mai personal și mai productiv, cu capacităţi integrate de recunoaștere vocală, tactilă sau a instrumentelor de tipul stilourilor, pentru o interacţiune mai naturală cu PC-ul. Este conceput pentru o integrare perfectă cu Office și Skype și permite o trecere ușoară de la o aplicaţie la alta, precum și o mai bună organizare prin funcţiile Snap și Task View. Windows 10 vine cu numeroase experienţe și dispozitive inovatoare, printre care:
Cortana - asistentul personal digital care vă ajută să găsiţi rapid informaţiile necesare la momentul potrivit;
Noul browser Microsoft Edge - permite utilizatorilor să navigheze, să citească și să marcheze informaţiile rapid, precum și să partajeze informaţii pe Internet;
Integrare Xbox - aduce experienţa Xbox pe dispozitivele Windows 10, de la  prieteni, jocuri și victorii; 
Continuum - optimizează aplicaţiile și experienţele între modurile touch și desktop;
Aplicaţii native precum Photos, Maps, Groove - noua aplicaţie de muzică de la Microsoft și Movies & TV oferă opţiuni de divertisment și productivitate. Cu OneDrive, fișierele pot fi partajate și actualizate mai ușor pe orice dispozitiv;
Aplicaţia Microsoft Phone Companion – le permite telefoanelor iPhone, Android sau Windows să comunice fără probleme cu dispozitivele Windows 10;
Noile aplicaţii Office Mobile pentru tabletele Windows 10 sunt disponibile astăzi în Windows Store. Construite pentru scenarii de lucru on-the-go, aplicaţiile Word, Excel și PowerPoint oferă o experienţă uniformă, touch-first, pentru tablete de dimensiuni mici.
Special pentru ocaziile în care aveţi nevoie de notiţe digitale, aplicaţia integrată OneNote este pre-instalată în Windows 10.
Lansarea aplicaţiilor Office pentru desktop (Office 2016), programată pentru următoarea perioadă, vă va oferi o paletă bogată de funcţii pentru crearea de conţinut profesional. Concepute pentru precizia unei tastaturi și a mouse-ului, aceste aplicaţii vor fi optimizate pentru PC-uri cu ecran mare, notebook-uri și dispozitive 2 în 1 precum Surface Pro.
Aplicaţii de top disponibile pe Windows 10
Noul Windows Store se deschide astăzi și include deja noi aplicaţii dedicate Windows 10, gratuite și contra cost: jocuri, filme, programe TV și muzică, adaptate pentru toate dispozitivele Windows. În plus, utilizatorii pot folosi Cortana în Windows Store și pentru a controla aplicaţiile compatibile, respectiv pentru a primi notificări în timp real prin Live Tiles. Pe lângă aplicaţiile Windows 8.1 existente precum Netflix, Windows Store oferă un flux constant de Aplicaţii Windows și jocuri noi și actualizate, precum Twitter, Minecraft: Windows 10 Edition beta, Hulu, iHeart Radio, USA TODAY, Candy Crush Saga și altele, inclusiv WeChat și QQ, care vor fi lansate în curând.6
Upgrade rapid și device-uri noi
Trecerea la Windows 10 este un proces simplu pentru clienţii care utilizează Windows 7 sau Windows 8.1 pentru PC sau tabletă în variantă licenţiată. Începând de astăzi, utilizatorii care și-au rezervat upgrade-ul la Windows 10 vor fi notificaţi în valuri în momentul în care noul sistem de operare este pregătit pentru instalare pe dispozitivele lor. Pentru clienţii business, Windows 10 este disponibil în acest moment pentru a fi partajat în mediile lor de lucru, iar începând cu 1 august, organizaţiile care deţin licenţe de volum pot începe migrarea la Windows 10 Enterprise și Windows 10 Education.
Windows 10 va fi accesibil la scară largă în magazinele retail de la jumătatea lunii august și până în septembrie în întreaga lume. Dispozitivele care rulează sistemul de operare Windows 10 vor fi disponibile în anumite magazine pe 29 iulie, la care se vor adăuga multe altele în săptămânile și lunile viitoare.

Autor: Mediafax.ro
Sursa: www.go4it.ro  Miercuri, 29 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu