Uite cum se aleg și se mănâncă fructele exotice |
Deși fructele exotice se găsesc aproape peste tot, unii dintre noi evită să le cumpere. Motivul? Pe lângă preţul uneori mare, nu știm ce gust au, cum se aleg cele mai coapte, cum se curăţă și nici ce putem găti cu ele. Click! te învaţă cum să le cumperi și îţi dă câteva reţete pe care ai putea să le încerci. MANGO Cum se alege? Un mango copt are coaja foarte colorată: roșie, galbenă sau portocalie. Coaja nu trebuie să prezinte urme de lovituri, pete sau zone care sunt mai moi în comparaţie cu restul fructului. Cum se mănâncă? Mango se curăţă de coajă, apoi se feliază în bucăţi mari până la sâmbure. Se servește rece. Milk-shake de mango Ingrediente: 1 mango, 200 ml iaurt, 200 ml lapte, zahăr Preparare: se curăţă bine fructul de mango, se taie în felii de mărime medie și se mixează într-un blender. Se adaugă laptele, iaurtul și zahărul și se amestecă în blender până se obţine un mix fin. ANANAS Cum se alege? Orientează-te după culoare, miros și greutate. Un ananas copt are o culoare galbenă înspre partea sa de jos și o aromă răcoritoare, foarte puternică. Cum se mănâncă? Ananasul se decojește și se taie în bucăţi. O variantă mai simplă ar fi să-l tai în felii. Apoi, rondelele se taie pe jumătate și se mănâncă evitând coaja. Reţetă: ananasul este un fruct din care se pot prepara compoturi delicioase. AVOCADO Cum se alege? Fructul nu trebuie să aibă pete maronii pe coajă sau locuri în care este decolorat. Avocado trebuie să aibă o culoare verde închis spre negru. Verifică dacă este copt apăsând ușor cu degetul pe coajă. Salată cu avocado Ingrediente: 4 avocado, 1 roșie, 5 căţei usturoi, o lămâie, ceapă verde, busuioc, sare și piper Preparare: se curăţă fructele de coajă, se scoate sâmburele iar pulpa se pasează cu furculiţa. Peste acest piure se adaugă roșia, ceapa verde tăiate mărunt, usturoiul pisat și zeama de lămâie. Se adaugă busuiocul, cimbrul și se condimentează după gust. COCOS Cum se alege? Cum se mănâncă? Găurește cu un tirbușon cele două adâncituri pe care le are nuca de cocos și golește laptele din interior. Apoi, după ce ai golit nuca, pune-o într-un cuptor cald pentru 10 minute. Se va deschide cu ușurinţă. Clătește cele două bucăţi cu apă și răzuiește cu un cuţit pulpa albă. Reţetă: laptele nucii de cocos poate fi folosit atunci când prepari cockteiluri din suc de fructe. MARACUJA Cum se alege? Cum se mănâncă? Se taie în două și se consumă pulpa. Cockteil Maracuja Ingrediente: 80 ml suc maracuja, 40 ml suc ananas, 40 ml zeamă de lămâie, 20 ml suc portocale, 3 cuburi de gheaţă Preparare: Sucurile împreună cu gheaţa se agită în shaker și se strecoară într-un pahar înalt. LYCHEE Cum se alege? Cum se mănâncă? Taie din vârful fructului și decojește. Îndepărtează și sămânţa din miez. Reţetă: fructele de lychee se pot tăia cubuleţe și se pot presăra peste îngheţată. PAPAYA Cum se alege? Coaja fructului copt are o nuanţă de verde spre galben, iar când apeși trebuie să fie moale. Dacă e prea moale și are un miros dulceag, fructul e prea copt. Taie fructul în două pe lungime. Curăţă-l de seminţe și scobește pulpa cu o lingură. Dacă vrei să consumi papaya felii, o poţi curăţa de coajă. Salsa de papaya Ingrediente: 1 kg pulpă de papaya, 1 ardei iute, roșu, fără seminţe, 1 căţel de usturoi, 1/2 ceașcă ceapă roșie tocată, frunze coriandru, suc de lămâie verde Preparare: se amestecă ingredientele într-un blender, iar sosul se servește cu pui la grătar. |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Joi, 24 Martie 2011 |
miercuri, 30 martie 2011
Uite cum se aleg și se mănâncă fructele exotice
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu