duminică, 4 septembrie 2011

Samsung Galaxy Note, telefonul tabletă

 Samsung Galaxy Note, telefonul tabletă
Samsung Galaxy Note, telefonul tabletă Coreenii au deschis târgul consumatorilor de electronice de la Berlin cu un gadget 2 în 1.
Sute de camioane alimentează standurile târgului cu telefoane, tablete, frigidere, camere de luat de vederi sau mașini de spălat, toate de ultimă generaţie. Majoritatea apar pentru prima dată pe un stand. Se întind cabluri se fac setări, conexiuni, teste, demonstraţii. Mii de oameni din toată lumea au aterizat la Berlin pentru a vizita cartierul general al consumatorilor de tehnologie, IFA. Imaginaţi-vă un spaţiu cam de 4-5 ori mai mare decât e cel pe care se întind halele Romexpo și puneţi în calcul și faptul că fiecare clădire e pe mai multe etaje.
Târgul IFA Berlin 2011 a început ieri și ţine până pe 7 septembrie. Miza e uriașă, locul I în industria care a bătut petrolul pe Wall Street. Standurile arată ca niște nave spaţiale, luminate în toate culorile pământului.
Culori vii și display HD
Primii care au spart gheaţa și și-au scos cele mai noi gadgeturi pe cat walk-ul de la IFA au fost cei de la Samsung. Marea surpriză a coreenilor o reprezintă lansarea Samsung Galaxy Note, primul smartphone din lume cu un ecran mai mare de 5 inci - are 5,3. De fapt, acest gadget se adresează celor care vor și tabletă și telefon, un 2 în 1 practic și extrem de mobil.
Dacă te gândești la el doar ca la un smartphone, când îl ţii în mână pentru prima dată s-ar putea să ţi se pară un pic cam ciudat. Nu e incomod, dar e totuși mai mare decât un telefon obișnuit. Însă această senzaţie o uiţi în vreo 5 minute pentru că are cu ce să-ţi fure ochii.
La prima vedere, impresionant la telefonul-tabletă de la Samsung este ecranul care are culori extrem de intense, vii. Asta și pentru că Samsung a instalat pe Galaxy Note un display de tip HD Super AMOLED.
Are stylus pen
Fotografiile, filmele HD de pe Youtube sau cele făcute cu telefonul au claritate superioară faţă de smartphone-urile existente pe piaţă la ora aceasta. Poţi să uiţi și de pocket, Note are o cameră de 8 megapixeli, care poate filma imagini video full high definition și face chiar și fotografii panoramice.
Pe timp de noapte, camera e ajutată de un flash de tip LED.
Mai există o cameră de 2 megapixeli pe partea din faţă a telefonului, pentru cei care doresc să facă apeluri video sau să ţină conferinţe online.
Pentru a fi cât mai practic, Note a fost dotat și cu un stylus pen. În plus, există câteva aplicaţii speciale care suportă acest accesoriu. Acesta poate îndeplini mai multe funcţii rapide. De exemplu, dacă apeși de două ori apare instant un document în care poţi scrie. Dacă apeși o dată, Galaxy net poate face o fotografie.
Sub carcasă există un procesor impresionant pentru un smartphone, un dual core de 1,4 GHz. Datorită acestui procesor, navigarea prin meniu e extrem de rapidă, aplicaţiile telefonului se încarcă instant.
Sistemul de operare este cea mai nouă versiune de la Google, Android 2.3 Gingerbread.
DATE TEHNICE
Ce oferă coreenii


    Greutate: 178 g
    Dimensiuni: 146 x 82 x 9 mm
    Display: 5,3 inci (HD Super Amoled)
    Rezoluţia display: 800 x 1200 pixeli
    Memorie maximă: 32 GB (prin card)
    Timp convorbire: 13 ore
    Stand by: 570 ore
    Sistem de operare: Android
    Memorie: 1,4 GHz
    Cameră: 8 MP
Corespondenţă din Berlin

Autor: Evenimentul zilei
Sursa: www.evz.ro  Sambata, 3 Septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu