sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Cele mai frumoase plante fara flori

 Cele mai frumoase plante fara flori
Cele mai frumoase plante fara flori Şi plantele fără flori au farmecul lor! Te invit să descoperi calităţile celor mai răspândite plante de apartament, apreciate pentru frumuseţea frunzelor.
Deloc pretenţioasă, feriga conferă un farmec aparte oricărei încăperi prin evantaiele ei de un verde delicat.

Chiar dacă nu are nevoie de o îngrijire deosebită, există câteva condiţii ca ea să crească frumos.

De pildă, nu trebuie expusă curenţilor de aer. Umiditatea este un factor important pentru buna ei dezvoltare. Doar creşte în pădurile de la munte! De aceea, este bine să-i menţii pământul umed.

Dacă observi pete brune pe frunze sau dacă se îngălbeneşte, înseamnă că a avut de suferit din cauza frigului, a udării excesive sau a luminii prea puternice.

Pont

Udă feriga moderat şi cu apă stătută, nicidecum cu apă rece!

Bonsaiul, pretenţios dar spectaculos

N-ai îndrăznit să cumperi un bonsai până acum, pentru că ţi se părea pretenţios? Învinge-ţi teama şi alege unul pentru casa ta.

Trebuie doar să-l aşezi într-un loc luminos, să-l uzi după nevoile lui şi să-l tunzi. Cheia reuşitei de a menţine un bonsai frumos este udarea lui. Cum ştii câtă apă are nevoie?

Scufundă ghiveciul într-un vas mai mare, astfel încât apa să ajungă până la doi centimetri din trunchiul bonsaiului şi lasă-l aşa până ies toate bulele de aer.

În ceea ce priveşte tunsul, e indicat să-l faci primăvara, înainte să-i dea frunzele.

Pont

Bonsaiul se tunde primăvara, înainte să-i dea frunzele.

Ficusul, cel mai îndrăgit copăcel

Indiferent pe care dintre cele 800 de specii de ficus ai alege-o, te va încânta prin coloritul frunzelor şi prin prospeţime.

Aşază-l într-un loc umbrit, udă-l des cu puţină apă, fertilizează-l la fiecare două săptămâni şi te vei bucura de el mai mult timp.

Dacă se îngălbenesc frunzele, este semn că ai pus prea multă apă, iar dacă se veştejesc, trebuie să-l uzi mai des.

Ştiai că...

... ficusul mai este numit şi arborele de cauciuc?

Bambusul, uşor de îngrijit

Eşti chiar o norocoasă dacă ai un astfel de bambus şi asta pentru că nu pune probleme de îngrijire şi-ţi aduce exotism în casă.

Tot ce trebuie să faci pentru a te bucura de frumuseţea lui este să-l aşezi într-un loc luminos, călduros, să-l uzi la rădăcină numai cu apă stătută (ţinută 24 de ore, până ce s-a evaporat clorul) şi să-i oferi îngrăşământ o dată pe lună, în apa de udat.

Un bambus sănătos poate creşte până la 70 de centimetri.

Sursa: Click pentru femei  21 Noiembrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu