sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Living modern dintr-o cameră obişnuită

 Living modern dintr-o cameră obişnuită
Living modern dintr-o cameră obişnuită De obicei, ideea pivot a reamenajării unui apartament de bloc este centrată asupra livingului, iar prima măsură care derivă constă în redimensionarea acestuia.

Acolo unde se poate pune în operă, măsura în cauză nu înseamnă doar mai mult spaţiu, ci şi o geometrie diferită, neconvenţională. Cele două consecinţe conduc la o individualizare a apartamentului, lucru dorit de orice proprietar care începe renovarea radicală a locuinţei.

Apartamentul, a cărui renovare urmează să o descriem, are o suprafaţă utilă de 64 mp care era distribuită, iniţial, în opt încăperi distincte. Acestea erau amplasate de o parte şi de cealaltă a medianei reprezentată, în plan arhitectonic, de vestibul. Proprietarii au dorit să modifice acest plan arhitectural în aşa fel încât confortul locuinţei lor să capete un grad superior. Ei s-au concentrat asupra jumătăţii stângi a apartamentului. Aceasta s-a pretat atât de bine la ideile de reamenajare ale proprietarilor, încât lucrările de aici au fost suficiente pentru a da locuinţei aspectul pe care ei şi l-au dorit. Principalele lucrări care au vizat aspectul structural al zonei au constat în demolarea pereţilor care separau vestibulul, bucătăria şi dormitorul. Astfel, a fost obţinut un spaţiu deschis la accesul în apartament.

În următoarea etapă s-a trecut la refacerea suprafeţelor de bază ale finisajelor pereţilor. Doi dintre aceştia au fost placaţi cu gips-carton. Este vorba de peretele noii bucătării deschise pe care urmează să fie amplasat frontul de lucru. Celălalt este peretele care separă fostul dormitor de baie.

Gips-cartonul a mai fost folosit şi la placarea grinzilor şi a stâlpilor de rezistenţă. Prin placare a fost eliminat riscul apariţiei igrasiei sau mucegaiului, acestea fiind zone sensibile la umezeală.

În tot spaţiul deschis nou
creat, au fost construite rafturi de diferite forme. Ele îndeplinesc predominant roluri decorative, dar unele au şi funcţia de a delimita vizual anumite zone. Materialele folosite la construirea lor au fost profilele metalice şi plăcile de gips-carton.

Plafonul întregii zone a fost placat cu gips-carton. Lucrarea a fost făcută cu scopul de a termoizola zona, deoarece apartamentul se află la ultimul etaj al blocului.

Sursa: Romania libera  18 Decembrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu