duminică, 14 iulie 2013

Cum îţi poţi încărca smartphone-ul fără fir. Ce soluţii există pe piaţă

de Adrian Popa Publicat la: 13.07.2013 16:42 Ultima actualizare: 13.07.2013 16:58
În acest moment nu sunt modele de smartphone-uri care vin la cutie cu kit-uri de încărcare wireless. Această funcţionalitate trebuie adăugată separat şi de obicei costă destul de mult. Cele mai populare metode de încărcare wireless sunt plăcuţele şi perniţele de încărcare.
Samsung a lansat un astfel de kit pentru vârful său de gamă, Galaxy S4. Acesta este compus dintr-o carcasă care o înlocuieşte pe cea a terminalului şi o plăcuţă de încărcare şi costă circa 90 de dolari.

Nokia oferă pentru unele dintre dispozitivele sale Lumia - 920, 820 şi 720 - tehnologie de încărcare wireless. La fel ca şi în cazul Samsung, utilizatorul trebuie să schimbe carcasa telefonului cu una care dispune de tehnologie de încărcare wireless. Kit-ul de incarcare se comandă separat. Acesta nu este ieftin. De exemplu, pernuţa Fatboy (DT-901, 750 mAh), produsă pentru Nokia, costă circa 320 de lei. Puteţi comanda una aici sau aici. Pernuţa este disponibilă în cinci culori – roşu, negru, albastru, galben şi alb -, pentru a se asorta cu culorile carcaselor oferite de compania finlandeză.

Puteti comanda şi un dispozitiv Nokia Charging Plate, daca preferaţă aceasta variantă, la preţul de 264 de lei de aici.
Pentru Apple iPhone 5, Duracell a lansat un kit de încărcare wireless mobil, numit PowerSnap Kit. Acesta este compus dintr-o carcasă şi o baterie. Carcasa poate fi dată jos de pe terminal după ce acesta se încarcă. Acest kit costă 100 de dolari.

Pentru iPhone 4/4S există sistemul de incarcare wireless Powermat. Acesta este format din două componente: suportul de încărcare şi carcasa receptoare. Încărcarea este posibilă prin aşezarea telefonului pe suport. 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu