miercuri, 10 iulie 2013

App Store, plin cu aplicaţii nefolositoare pe care nu le descarcă nimeni?
App Store, magazinul de aplicaţii dedicat posesorilor de tablete şi telefoane Apple, este aparent infestat cu aplicaţii Zombie, care nu apar în listele de recomandării furnizate de Apple şi sunt doar rareori descărcate de cineva, prezenţa lor fiind justificată doar pentru umflarea artificială statisticilor oficiale privind colecţia de aplicaţii disponibile.
App Store, plin cu aplicaţii nefolositoare pe care nu le descarcă nimeni
Potrivit Adeven, companie specializată în monitorizare, aproximativ două treimi dintre aplicaţiile disponibile în magazinul App Store nu apar niciodată în lista principală în care se regăsesc cele mai descărcate aplicaţii iOS, rămânând aproape complet invizibile pentru utilizatori şi aproape niciodată descărcate de aceştia. Astfel, în afara celor 300.000 aplicaţii iOS scoase în faţă de către Apple, restul de 579,001 selecţii din colecţia ce numără oficial 888,856 aplicaţii rămân practic invizibile pentru utilizatori şi nu apar aproape niciodată în fruntea listelor cu rezultate pentru căutări.
Apple precizează însă că 90% dintre aplicaţiile disponibile în App Store sunt descărcate cel puţin o dată pe lună, iar numărul total de descărcări depăşeşte în prezent cifra de 50 miliarde. Din păcate în lipsa unor statistici mai bine detaliate din partea Apple, studiul companiei de analiză nu poate stabili cu exactitate numărul descărcărilor contorizate, însă cu siguranţă acesta este foarte mic dacă luăm în considerare doar aplicaţiile rămase în afara listei principale.
Aceasta nu este prima dată când Apple este criticat pentru promovarea oarbă a numărului total de aplicaţii disponibile în App Store, ignorând calitatea acestora. O altă companie a acuzat compania din Cupertino că alege să ignore problema aşa numitor “bulk apps” - aplicaţii identice ca şi funcţionalitate, diferenţiate doar prin modificări minime la nivelul interfeţei şi setul de informaţii conţinut.
În ciuda colecţiei de aplicaţii mai degrabă prăfuită, profitul Apple generat de pe urma aplicaţiilor din App Store nu pare să aibă deloc de suferit, compania plătind dezvoltatorilor de aplicaţii nu mai puţin de 10 miliarde dolari în ultimii 5 ani, dintre care jumătate din sumă în ultimele 12 luni.
http://m.go4it.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu