luni, 7 martie 2011

Cât de ieftin este creditul cu cardul de salarii. Cum se obţine un overdraft

 Cât de ieftin este creditul cu cardul de salarii. Cum se obţine un overdraft
Cât de ieftin este creditul cu cardul de salarii. Cum se 
obţine un overdraft *Creditul care poate fi luat cu cardul de debit este, de cele mai multe ori, o sumă de trei până la șase ori mai mare decât salariul virat pe respectivul card
Creditul de tip descoperit de cont, sau overdraftul, este creditul care poate fi luat pe baza unui card de debit, respectiv a cardului de salariu. Banca pune la dispoziţia clientului, la cererea acestuia, o anumită sumă de bani care poate fi cheltuită în plus faţă de cea care este deja în contul cardului de debit. Banii obţinuţi din overdraft vor fi folosiţi abia după ce suma disponibilă deja pe card este epuizată.
Majoritatea băncilor oferă posibilitatea de a împrumuta prin această metodă o sumă rezultată înmulţind valoarea salariului cu un anumit multiplicator, de exemplu de trei ori valoarea lefei, de exemplu suma de 3.000 de lei în cazul unui salariu lunar, încasat pe cardul de debit, de 1.000 de lei.
Valoarea multiplicatorului și plafonul maxim diferă de la o bancă la alta. La BCR, de exemplu, plafonul maximal este de șase salarii nete, fără a depăși însă nivelul de 20.000 de lei în timp la ING, prin Extra'ROL, limita este de trei salarii nete, dar nu mai mult de 30.000 de lei, fiind nevoie de un salariu de cel puţin 750 de lei pe lună.
Dobânda se aplică imediat după accesarea creditului
Diferenţa între creditul de tip overdraft și folosirea unui card de credit este că în cazul descoperitului de cont nu există o perioadă de graţie, ceea ce înseamnă că beneficiarul împrumutului va plăti dobândă pentru suma împrumutată începând cu ziua în care aceasta a fost accesată.
În ianuarie dobânda medie percepută de bănci la creditul de tip descoperit de cont a fost de 15,8% pe an. În mod normal, banca își retrage singură, lunar, valoarea dobânzii direct din contul de salariu. În momentul în care plafonul maximal este depășit banca aplică o dobândă penalizatoare, care, de cele mai multe ori ajunge la un nivel de 18-25%, în funcţie de fiecare bancă în parte. Depășirea plafonului are loc de cele mai multe ori în momentul în care beneficiarul a folosit deja toţi banii disponibili fără a rambursa vreo parte din ei, moment în care aplicarea dobânzii normale duce la depășirea limitei maxime de împrumut.
Rambursarea creditului de tip descoperit de cont poate fi făcută în orice moment, fără a se percepe niciun fel de comision. De asemenea, se poate stabili ca în fiecare lună să fie rambursată o anumită parte din datorie, în același moment cu încasarea dobânzii. Condiţiile de rambursare diferă de la o bancă la alta. La ING, de exemplu, trebuie rambursată lunar o sumă egală cu minimum 5% din valoarea overdraftului plus dobânda aferentă sumei utilizate, dar nu mai puţin de 50 de lei.
Principalul avantaj al împrumutului de tip descoperire de cont este că el poate fi accesat foarte rapid, cu un set minim de documente, care diferă în funcţie de fiecare bancă în parte. Documentele strict necesare sunt: o copie după cartea de identitate, adeverinţă de salariu și fișa fiscală aferentă anului precedent. Unele bănci solicită în plus și o factură la utilităţi, de exemplu.

Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Luni, 7 Martie 2011


Un comentariu:

  1. Iată contactul domnului Benjamin Detalii de e-mail, lfdsloans @ outlook.com. / lfdsloans@lemeridianfds.com Sau Whatsapp 1 989-394-3740 care m-au ajutat cu împrumut de 90.000,00 Euro pentru a-mi demara afacerea și sunt foarte recunoscător, pentru mine a fost foarte greu să încerc să fac un drum ca o mamă singură. nu este ușor cu mine, dar cu ajutorul lui Le_Meridian mi-a pus zâmbetul pe față, în timp ce-mi privesc afacerea crescând mai puternic și se extinde. Știu că poate te surprinde de ce pun lucrurile de genul aici, dar chiar trebuie să-mi exprim recunoștința așa că oricine caută ajutor financiar sau trece prin greutăți cu afaceri de acolo sau dorește să înceapă un proiect de afaceri poate să vadă acest lucru și să aibă speranța de a ieși din greutăți .. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere