miercuri, 9 martie 2011

Cum să ai o baie fără microbi

Cum să ai o baie fără microbi
Cum să ai o baie fără microbi
Se apropie primăvara și e vremea curăţeniei generale. Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câteva mici secrete care te vor ajuta să ai o baie impecabil de curată!
Toaleta, cea mai expusă microbilor
Din cauza umezelii constante, vasul de WC este gazda ideală pentru bacterii și microbi. Studii recente au arătat că în vasul de toaletă sunt mai mulţi microbi decât în coșul de gunoi.
Dacă adăugăm și faptul că unele zone mai greu accesibile pot să rămână necurăţate, riscul crește. Un vas de toaletă trebuie curăţat de piatra care se depune, pentru că aceasta este un „culcuș" ideal pentru germenii patogeni.
De aceea, pentru curăţarea toaletei e bine să folosești detergenţi care au și un dezinfectant puternic. Dacă soluţiile dezinfectante sunt prea slabe, microbii capătă rezistenţă și în scurt timp dezinfectantul nu mai are efect.
Cada sau cabina de duș
Chiar dacă după fiecare baie cada sau pereţii cabinei sunt spălate, este bine ca săptămânal să se facă o curăţare mai temeinică, folosind soluţii speciale cu dezinfectant.
Nu uita nici de perdeaua de duș, este o gazdă minunată pentru agenţii patogeni. Jetul de duș pulverizat pe o perdea murdară va face ca germenii existenţi pe ea să fie împrăștiaţi în camera de baie.
Nu uita robineţii
După ce ai lustruit faianţa, gresia și obiectele sanitare, curăţă robineţii de tartrul care se depune în jurul lor, mânerele și, dacă este nevoie, curăţă sitele de la gura robinetului.
Aici se adună pietricele și nisip. Pe lângă faptul că robinetul va împroșca apă în toate părţile pentru că sita e înfundată, și microbii își vor găsi aici cuib. Ah, și să nu uităm de mop! După fiecare întrebuinţare, acesta trebuie spălat cu detergent și lăsat la aer, să se usuce.
Folosește geluri speciale
Pentru spălarea și dezinfectarea toaletei nu folosi detergent de vase sau de rufe, ci geluri speciale, care sunt ambalate în recipiente cu gât ușor curbat.
Acesta permite soluţiei de curăţat să pătrundă în zonele greu accesibile de la marginea vasului, porţiune care nu e emailată. Având porozorităţi, e zona ideal pentru dezvoltarea microbilor
Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Miercuri, 9 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu