miercuri, 6 iulie 2011

Iata la ce poti folosi otetul in afara de salate

Iata la ce poti folosi otetul in afara de salate
Iata la ce poti folosi otetul in afara de salate
Oţetul poate înlocui o gamă variată de soluţii pentru curăţat din casă, fiind o opţiune atât ecologică, cât și sănătoasă. Totodată, are proprietăţi antibiotice și antiseptice.

În bucătărie, oţetul poate înlocui detergentul de vase pentru a elimina anumite pete de pe căni sau pahare. De asemenea, cu ajutorul acestuia, poţi să redai luciul vaselor și paharelor. Pune oţet și detergent de vase într-un recipient plin cu apă călduţă, după care spală vesela cu această soluţie. După ce se usucă, vei observa că paharele și farfuriile strălucesc din nou. Totodată, deoarece oţetul are și proprietăţi antibiotice, este bine să îl folosești ocazional pentru a spăla buretele de vase. Tot în bucătărie, dar și în baie, oţetul poate fi folosit pentru desfundarea ţevilor de la chiuvetă. Toarnă o cană cu oţet fierbinte amestecat cu o lingură de bicarbonat de sodiu și lasă soluţia să acţioneze preţ de cinci minute, după care dă drumul la apă caldă.

Elimină mirosul din caserole

În timp, caserolele din plastic încep să prindă un miros de mâncare. Pentru a scăpa de acesta, învelește-le într-un prosop înmuiat în oţet. Lasă-l să acţioneze câteva ore, după care clătește caserolele cu apă. O altă metodă eficientă de a elimina mirosurile este să pui în ele o felie de pâine îmbibată cu oţet, să pui capacul și să lași caserola astfel până a doua zi.

Are grijă de covoare

Oţetul mai poate fi folosit și la împrospătarea culorilor covoarelor. Periază-le cu o soluţie formată dintr-un litru de apă și trei linguri de oţet. Totodată, pentru a spori efectul, poţi să adaugi și puţin detergent pentru covoare.
2,5 lei costă una dintre cele mai ieftine sticle de un litru de oţet.

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 4 Iulie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu