joi, 18 august 2011

Cum sa folosesti lamaile in curatenia casei

 Cum sa folosesti lamaile in curatenia casei
Cum sa folosesti lamaile in curatenia casei Multe produse conventionale de curatat au, printre ingrediente, esenta de lamaie pentru a dezinfecta suprafetele, dar si pentru a oferi un miros proaspat si curat. De aici, rezulta ca lamaile pot fi utilizate ca atare in curatenie casei tale, fara sa mai fie nevoie sa achizitionezi o serie de produse scumpe si toxice in acelasi timp.

Utilizarea lamailor este simpla si eficienta, in timp ce substantele chimice de curatare sunt toxice pentru sanatatea noastra, dar si pentru cea a medicului.


Aceste citrice au proprietati antibacteriene si antiseptice, ceea ce le face ideale pentru curatarea casei. Iata cum le poti utiliza:

Scoate petele de pe tesaturi

Petele de pe pe tesaturi pot fi indepartate daca zona afectata este inmuiata in putina zeama de lamaie (nediluata) si daca se spala dupa aproximativ 30 minute cu apa rece si cu detergent. De asemenea, pentru rezultate si mai bune, stoarce zeama de la o lamaie si adauga lichidul in comparrtimentul pentru detergent. Zeama acida de lamaie va reda albul natural al tesaturilor tale.

Indeparteaza petele de pe suprafete

Petele sau depunerile de pe bateria de la chiuveta, de pe chiuveta de inox, de pe aragaz sau frigider pot fi indepartate daca pe un burete usor abraziv torni zeama de la jumatate de lamaie si stergi suprafetele prin miscari circulare. Lasa apoi sa actioneze cateva minute si clateste cu apa calda. Pentru un efect si mai puternic, adauga o cantitate redusa de bicarbonat alimentar. Rezultatele vor fi uimitoare.

Indeparteaza mirosul din masina de spalat vase

Probabil ca esti foarte stresata de mirosul pe care il emana masina de spalat vase, dar si de semnele de mucegai care incep sa apara. Pentru a scapa de aceasta problema, cea mai buna solutie este sa programezi o spalare la o temperatura inalta, iar in locul rezervorului de detergent, sa adaugi zeama de la doua lamaie. Nu doar ca mirosul va fi unul proaspat, dar vor fi eliminate si bacteriile si mucegaiul.

Dezinfecteaza tocatoarele

Iti imaginezi, desigur, ca tocatoarele sunt curate si ca este suficient ca dupa ce ai taiat pe ele bucati diverse de carne, verdeturi, ceapa, usturoi si alte alimente, sa le speli cu putina apa calda si detergent. Din pacate, lucrurile nu stau deloc asa - lemnul si chiar plasticul absoarbe mirosurile si retine mirosurile si bacteriile, pe care le inmulteste in mod continuu.

Stoarce zeama de la o lamaie, adaug-o intr-un bol mare cu apa si lasa tocatorul la inmuiat peste noapte. A doua zi dimineata, tocatorul va fi perfect curatat si dezinfectat.

Curata si ofera luciu mobilierului

Amesteca doua linguri de zeama de lamaie cu 4 linguri de ulei de masline, mixeaza bine si foloseste solutia pentru a curata si oferi luciu mobilierului din lemn. Poti utiliza acest amestec in locul produselor de curatare din comert - este o optiune ecologica si mult mai sanatoasa.

Improspateaza si dezinfecteaza aerul

Lamaile ofera un miros foarte placut si aromat casei tale. Taie o lamaie in 5 - 6 bucati si pune-o la fiert intr-un litru de apa. Dupa primul clocot, ia-o de pe foc si las-o in incaperea pe care vrei sa o parfumezi. In numai cateva clipe, mirosul in camera va fi proaspat si inviorator.

Autor: Ele.ro
Sursa: casasigradina.ele.ro  Miercuri, 17 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu