sâmbătă, 6 august 2011

Google Chrome 13 cu Instant Pages, a fost lansat oficial


Google Chrome 13 cu Instant Pages, a fost lansat oficial

Google Chrome 13 cu Instant Pages, a fost lansat oficial

03 august 2011 | 11:06 Aurelian Mihai 
Google Chrome 13 a fost lansat oficial, aducând tehnologia Instant Pages către toţi utilizatorii browser-ului Google Chrome.
La fel ca majoritatea îmbunătăţirilor aduse de-a lungul timpului acestui popular web browser, Instant Pages are rolul de îmbunătăţii viteza percepută de utilizatori, reducând timpii de aşteptare necesari pentru obţinerea informaţiilor dorite.
Dacă este suportată de pagina web vizitată, tehnologia Instant Pages poate scurta timpii de aşteptare percepuţi la deschiderea paginilor noi. Practic, sistemul poate determina care din link-urile afişate într-o pagină web au probabilitatea cea mai mare de a fi accesate, încărcând apoi în mod automat paginile aflate în spatele acestora. În momentul în care deschidem unul dintre link-urile vizate, pagina web deja încărcată va apărea pe ecran fără timpi suplimentari de aşteptare.
Unul din principalii beneficiari ai tehnologiei Instant Pages este chiar serviciul Google Search, timpii de aşteptare resimţiţi de utilizatorii Google Chrome 13 la deschiderea paginilor din lista cu rezultate fiind reduşi considerabil în anumite situaţii.
Funcţia Print Preview, nou introdusă în Google Chrome 13, permite inspectarea paginilor web înainte de a fi trimise imprimantei spre tipărire. Inclusă în funcţia Print Preview, opţiunea Print to PDF ne permite să salvăm conţinutul paginilor web în documente PDF, care pot fi vizionate ulterior chiar şi în lipsa unei conexiuni active la internet.
Caseta de adrese din Google Chrome 13, sau Omnibox după cum mai este cunoscută, a primit îmbunătăţiri menite să simplifice găsirea paginilor web pe care le-am vizitat mai demult. Pentru a revizita o pagină web trebuie doar să tastăm o porţiune din adresa sau titlul acesteia, după care selectăm pagina dorită din lista cu rezultate afişată pe ecran.
Versiunea stabilă pentru Google Chrome 13 este disponibilă pentru descărcare şi în secţiunea download a website-ului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu