luni, 8 august 2011

Cum ingrijesti parchetul

 Cum ingrijesti parchetul
Cum ingrijesti parchetul
Cel mai pretenţios tip de pardoseală pe care îl poţi alege pentru casa ta este parchetul. Pentru a-l menţine frumos și a-i prelungi durata de viaţă este necesar să-i acorzi o îngrijire specială.

Pentru a putea menţine frumuseţea parchetului cât mai mult timp, trebuie curăţat cât mai des. Praful sau mizeria pot duce foarte ușor la degradarea suprafeţei acestuia. Atunci când vrei să îndepărtezi mizeria depusă pe parchet, evită să folosești mătura, pentru că aceasta nu va îndepărta niciodată toată murdăria, ci doar o va împrăștia. În schimb, aspiratorul este metoda ideală de a curăţa această suprafaţă pretenţioasă. Totodată, poate fi folosit și un mop, însă el trebuie stors foarte bine înainte de folosire deoarece surplusul de apă poate duce la umflarea parchetului.

Ai grijă la soluţii
Folosirea soluţiilor speciale pentru curăţarea parchetului este crucială, chiar dacă de cele mai multe ori acestea sunt mai scumpe decât alte metode de curăţare a pardoselilor. Folosirea pentru parchet a unor detergenţi destinaţi curăţării gresiei sau mochetei poate crea probleme. Chiar dacă și aceștia curăţă la fel de bine, parchetul se va degrada mai repede.

Esenţele exotice, mai pretenţioase
Parchetul din esenţe exotice, precum bambus sau tek, are nevoie de o îngrijire și mai atentă. După curăţare, este indicat să folosești și o soluţie specială pe bază de uleiuri, care are rolul de a oferi suprafeţei o protecţie suplimentară. Ai grijă să nu aplici aceste substanţe pe parchetul care are deja un finisaj pe bază de ceară deoarece îl vor deteriora.

10 ani este perioada maximă după care parchetul laminat trebuie înlocuit.

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 8 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu