luni, 8 august 2011

Mananca porumb fiert ca sa fie toamna bogata

Mananca porumb fiert ca sa fie toamna bogata
Mananca porumb fiert ca sa fie toamna bogata Trecerea de la anotimpul calduros la cel autumnal coincide intotdeauna cu cea mai importanta sarbatoare a verii, Sf. Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului. Daca treci printr-o perioada dificila, ai o suferinta fizica, o problema la serviciu sau neintelegeri in familie, tine aceasta sarbatoare din 15 august cu rugaciune si credinta si vei primi mangaiere. Iata cateva obiceiuri si traditii din popor care iti vor schimba viata radical.

Trandafirii infloriti sunt semn de belsug


Ziua de 15 august trebuie celebrata, in primul rand, cu porumb. Mananca porumb copt sau fiert in apa si vei atrage bogatia in casa ta. Traditia spune ca, respectand acest ritual, nu-ti va lipsi nimic de pe masa toata toamna si iarna. De asemenea, daca trandafirii infloresc in perioada dinaintea sarbatorii este semn ca va fi o toamna lunga, blanda si imbelsugata.

Bucura-te, dar nu dansa, fiindca atragi tristetea


Cu ocazia sarbatorii cunoscute si sub numele de Pastele din timpul verii, trebuie sa ai sufletul deschis. Ziua de 15 august este prilej de bucurie spirituala. Mergi la biserica imbracat in haine albe, curate si apoi da de pomana celor nevoiasi faguri de miere, paine, prune, struguri si apa. Daca ai prieteni sau membri ai familiei care poarta numele Maria sau un derivat al acestui nume, nu petreceti astazi. De Sf. Maria Mare se pomenesc mortii, "adormirea" simbolizand continuarea vietii in ceruri. Petrecerea cu muzica si dans reprogramati-o pentru 8 septembrie, cand sunt sarbatoriti cei vii. In caz contrar, vei atrage lacrimile Maicii Domnului.

Pune-ti navalnic in piept si vei fi iubita


Daca esti in cautarea unui partener sau ai o relatie cu un barbat pe care il consideri sufletul tau pereche, trezeste-te de dimineata si cauta o crenguta de navalnic sau limba cerbului, cum este cunoscuta in popor (o specie de feriga) si ascunde-o in san. Planta poarta numele unui baiat frumos cazut din cer la care ravneau toate fetele. De aceea, se considera ca poarta noroc in dragoste. Cu aceasta crenguta de feriga se fac si diverse ritualuri de aducere inapoi a partenerului dupa o despartire sau pentru a face pe cineva sa te iubeasca.

Tine usa deschisa daca vrei sa-ti intre norocul in casa


Trezeste-te dis-de-dimineata si deschide usa de la intrarea in casa. Tine-o asa pana la rasaritul soarelui ca sa ai parte de bucurii, spor la treburile de zi cu zi, realizari profesionale si voie buna. Este bine sa primesti toti oaspetii care vor sa-ti intre in casa si sa imparti cu ei preparatele culinare pe care le-ai pregatit pentru aceasta zi.

Nu-ti taia parul, ca sa nasti usor


In cazul in care esti insarcinata, in aceasta zi nu ai voie sa te intorci din drum, sa-ti speli sau sa-ti tai parul si sa-l arunci la gunoi. Piaptana-te dimineata, impleteste-ti parul frumos intr-o coada si lasa candela aprinsa toata ziua, gandindu-te mereu la micutul din pantec. Se crede ca astfel vei naste mai usor, iar copilul tau va fi ferit de farmece si boli grele.

Roaga-te si te vei insanatosi


Vindecarea prin rugaciune este posibila astazi mai mult decat oricand. Rosteste cu credinta rugaciunea "Tatal nostru" daca te confrunti cu o anumita suferinta fizica si te vei insanatosi.

Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Luni, 8 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu