miercuri, 10 august 2011

Balconul deschis: loc de relaxare

Balconul deschis: loc de relaxare
Balconul deschis: loc de relaxare

Cand nu dispunem de o terasa sau gradina pentru a ne destinde, putem valorifica balconul astfel incat sa il transformam in oaza noastra de relaxare.

Spre deosebire de casele pe mai multe niveluri, unde pot fi construite terase mai mari, blocurile se multumesc cu ponositele balcoane. Gri si cu vopseaua scorojita, de cele mai multe ori, balcoanele sunt inchise cu sticla pentru a evita depunerea prafului in apartamente si pentru o mai buna izolare a acestora.
Noi va recomandam doar sa imbunatatiti aspectul balconului, astfel incat, sa puteti beneficia de un spatiu deschis, fie el cat de mic, cu aer si verdeata, unde sa va puteti relaxa dimineata sau seara. Puteti placa balconul – atat pardoseala cat si parapetul cu grinzi din lemn baituit si tratat contra umiditatii. Va sugeram lemnul de stejar pentru ca este durabil in timp. Veti obtine astfel un efect usor rustic, dar care se incadreaza bine si intr-un ambient clasic. Pentru un plus de culoare si de naturalete, decorati balconul cu plante. Ca sa evitati razele fierbinti ale soarelui, puteti folosi (daca balconul nu este acoperit) o copertina din material impermeabil si rezistent la caldura, care, pe langa confortul termic oferit locatarilor, va conferi balconului un aer de vara. Veti avea astfel un balcon semideschis, un balcon-terasa.

Autor: Casamea
Sursa: www.casamea.ro  Miercuri, 10 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu