miercuri, 10 august 2011

8 pete de vara - cum le scoti?

 8 pete de vara - cum le scoti?
8 pete de vara - cum le scoti? Hainele deschise la culoare sunt la mare cautare in sezonul cald - acestea sunt moderne si nu atrag razele fierbinti ale soarelui. Totusi, ce te faci atunci cand, din greseala, te trezesti cu hainele patate? Si mai mult decat atat, ce te faci cand piesa vestimentara preferata de tine are o pata imensa?

Descopera solutiile pentru cele mai frecvente 8 pete de vara

Mustar

Fie ca esti la un gratar sau in oras cu prietenii si brusc ti se face pofta de un hot dog si din greseala sare putin mustar din tubul agitat, direct pe tricoul tau, nu poti face decat sa cureti rapid si cat mai in profunzime pata cu un servetel uscat, dupa care cu unul umezit.

Cand ajungi acasa (de preferat cat mai repede) baga pata sub jetul de apa rece si apoi toarna pe pata o solutie speciala. Dupa 10 minute, spala haina in apa calda. Pata va disparea in totalitate.

Sos de salsa

Delicios in salatele tale, dar enervat pe tesaturi - sosul de salsa se indeparteaza usor daca se sterge cu un prosop de hartie, dupa care se ia un altul si se preseaza cat mai mult. Toarna apa rece pe tesatura, dupa care adauga un capacel de solutie impotriva petelor si clateste haina, dupa 10 minute, cu apa calda/fierbinte.

Unt

Pe cat de bun este untul, pe atat de neplacute sunt petele pe care le lasa in urma sa. Solutia pentru a scoate o pata de unt este sa torni putin zahar pe zona afectata pentru a absorbi grasimea si incearca sa apesi zaharul in tesatura cu ajutorul unui servetel umezit cu apa. Dupa cateva minute indeparteaza servetelul, iar cand ajungi acasa foloseste o solutie impotriva petelor, dupa care spala haina cu apa calda.

Dressing pentru salata

Daca hainele tale au fost patate cu un astfel de sos, este recomandat sa actionezi cat mai repede - absoarbe excesul de dressing cu ajutorul unui servetel, dupa care razuieste tesatura cu ajutorul unei lingurite curate. De asemenea, poti adauga peste pata o cantitate mica de zahar, iar cand ajungi acasa baga haina sub jetul de apa rece, aplica o solutie impotriva petelor si spala imbracamintea cu apa calda.

Grasime

Se mai intampla ca atunci cand musti dintr-un hamburgher suculent, sa sara direct pe hainele tale cateva pete de grasime. Acestea poti fi curatate cu ajutorul unul detergent de vase lichid (de preferinta slab colorat) si apa rece. Dupa cateva minute, haine se inmoaie in apa calda.

Ceai rece

Simti nevoia sa te racoresti intr-un mod sanatos, asa ca optezi pentru ceai cu gheata, dar continutul paharului ajunge pe tricoul tau. Vestea rea este ca ceaiul rece pateaza, iar vestea buna este ca aceasta pata se scoate mai usor decat cele provocate de ceaiul fierbinte.

Tamponeaza pata cu ajutorul unui servetel de hartie, iar acasa toarna peste pata detergent lichid si indeparteaz-o cu apa rece.

Inghetata

Petele de inghetata pot fi indepartate daca tesatura este spalata cu un detergent care contine enzime. Un program de 30 de minute la o temperatura de aproximativ 40 de grade Celsius este suficienta pentru a scoata haina ca noua.

Bere

Nimic nu te poate racori mai mult decat o bere rece, savurata alaturi de prieteni, sub o umbreluta de soare. Totusi, poti avea neplacerea sa versi pe tine putina bere, exact in momentul in care incepi sa bei cu pofta. Cere chelnerului doua cuburi de gheata si un prosop curat - infasoara cuburile de gheata in prosop si insista cu acestea asupra petei.

Cand ajungi acasa, baga pata sub jetul de apa rece si apoi spal-o cu detergent si apa calda.

Autor: Ele.ro
Sursa: casasigradina.ele.ro  Marti, 9 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu