miercuri, 10 august 2011

Importanta gomajului pentru piele

 Importanta gomajului pentru piele
Importanta gomajului pentru piele Pielea fina cu gomaj se obtine - nimic mai adevarat!

In ritualul de ingrijire a pielii tale, ar trebui sa existe, pe langa demachiere, tonifiere, hidratare si un procedeu de exfoliere usoara.


Prin gomaj, se elimina toate celulele moarte si chiar o parte din punctele negre de la suprafata pielii, procedeu in urma caruia pielea ramane incredibil de fina, curata si catifelata, pregatita de o crema puternic hidratanta si eventual de cateva ore de plaja.



Pielea exfoliata este mult mai curata, ceea ce inseamna ca favorizeaza patrunderea in piele a ingredientelor hidratante din cremele sau uleiurile preferate. De asemenea, bronzul "prins" pe o piele exfoliata, lipsita de celule moarte, va fi mult mai frumos, mai intens si mai de durata.

Cum se face gomajul

Pentru un gomaj ca la carte ai nevoie de o crema gomaj sau exfolianta care se aplica pe piele cu ajutorul degetelor, prin miscari circulare. Particulele exfoliante continute de un astfel de produs, au rolul de a indeparta celulele moarte si de a lasa pielea perfect curata.

Cremele si produsele exfoliante se gasesc pentru orice zona a corpului. Tenul este mai sensibil, ceea ce inseamna ca are nevoie de un produs mai light spre deosebire de restul corpului. Astfel, abdomenul coapsele, coatele, genunchii si picioarele au nevoie de un produs mai puternic, eventual cu particule abrazive mai mari si mai tari.

Ingrediente naturale pentru gomaj

Daca in comert nu gasesti nimic care sa te multumeasca, te poti baza fara indoiala pe anumite produse naturale pe care ti le ofera natura. Iata cateva dintre acestea:

Zahar brun

Daca ai un ten normal, fara cosuri, cicatrici sau rani usoare, iti poti face un gomaj format dintr-o lingura de zahar brun si o lingura de ulei de masline. Cele doua ingrediente se amesteca pana se formeaza o pasta, dupa care se intinde pe piele cu ajutorul degetelor si se maseaza cu miscari circulare.

Acest gomaj este bun pentru ten, gat si abdomen, dar daca ai cantitatile necesare, este un gomaj potrivit pentru toata suprafata corpului, mai ales daca ai pielea sensibila si uscata.

Cafea macinata

Ai o masina de maruntit cafea? Atunci masoara trei linguri de boabe pe care sa le macini foarte fin. Dupa ce ai macinat boabele de cafea, amesteca-le cu ulei de germeni de grau si maseaza-ti tot corpul cu acest gomaj.

La final clateste-te cu apa calda din belsug, iar daca ti se pare ca pielea e prea grasa, spala-te cu putin gel de dus.

Tarate de grau

Tot pentru pielea tenului, poti utiliza taratele de grau. Acestea se gasesc in ambalaje de 500 de grame, la magazinele naturiste si costa in jur de 3 ron. O lingura tarate de grau in amestec cu 2 - 3 linguri de lapte vor face o crema de gomaj foarte buna pentru pielea ta. Pe langa exfoliere, tenul tau se va bucura si de grasimile, vitaminele si mineralele din lapte.

Nisip

Mergi la mare si nu ti-ai facut gomajul necesar inainte de plaja? Intra putin in apa, iar cand revii pe plaja, maseaza-ti tot corpul cu nisip ud, insa masajul trebuie sa fie superficial, deoarece pielea sensibila poate avea de suferit daca tratamentul este prea agresiv.

Dupa masaj, intra inca o data in mare si reaplica crema cu protectie SPF!

Atentie! Gomajul se face doar pe pielea curata si nu se insista cu masajul pentru ca pielea se poate irita.

Autor: Ele.ro
Sursa: frumusete.ele.ro  Miercuri, 10 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu