sâmbătă, 29 octombrie 2011

Cum redirectionarea apelurilor se transforma intr-o gaura in buget

Cum redirectionarea apelurilor se transforma intr-o gaura in buget
De multe ori ni s-a intamplat sa schimbam jobul pe care il aveam si sa primim un telefon de serviciu.
A fi conservator poate pe termen lung sa te coste daca e vorba de abonamentul de telefonie mobila
Avantajul primit naste de multe ori o dilema: Ce sa fac cu vechiul meu abonament pe care il platesc de ani buni, vechiul meu numar pe care il stiu toti cunoscutii mei.
De cele mai multe ori ajungem sa luam decizia de pastra doar un telefon deschis si redirectiona apelurile de pe un telefon pe celalalt, reducand si valoarea abonamentului la telefonul inchis.
O solutie simpla. Eficienta. Ne simtim mandri pentru ca suntem asa de inventivi.
Apoi iti vine factura lunara de plata. Observi ca pentru abonamentul tau personal ai de plata o suma foarte mare desi tu ai tinut inchis acel telefon in tot decursul lunii. Te intrebi cum e posibil, esti convins ca e doar o greseala asa incat suni la relatii cu clientii, astepti minute bune pana reusesti sa gasesti un operator care sa te lamureasca. Intr-un final afli ce s-a intamplat de fapt.
Ei bine, redirectionarea totala a apelurilor de pe un numar de telefon catre altul se plateste. Fiecare apel primit pe numarul "inchis" initiaza un apel de pe acel numar pe numarul spre care s-a facut directionarea. Mai simplu spus, de fiecare data cand esti sunat pe numarul inchis platesti si tu convorbirea efectuata.
Daca ambele numere sunt in aceeasi retea si nu tu pleci din tara in perioada respectiva atunci factura nu ar trebui sa fie de speriat.
A avea un numar redirectionat si a fi plecat din tara te poate costa foarte mult
Imaginati-va insa o situatie in care la noul job sunteti trimis in training pentru cateva zile in afara tarii si in tot acest timp cunostintele va tot suna pe vechiul numar. Veti plati aceste convorbiri in roaming, poate 3-4 euro/minut daca sunteti intr-o tara situata in afara UE.
O factura consistenta va ajunge la voi si daca cele 2 numere nu sunt in aceeasi retea.
Vodafone este singurul operator unde redirectionarea poate functiona relativ ieftin
Solutia la aceasta problema este un SIM dual in cazul Vodafone, pentru celelalte retele de telefonie mobila este indicat sa va inchideti telefonul personal, cel putin temporar.
Costurile unui SIM dual la Vodafone este de 1.5 Euro/ (renuntarea la serviciu inainte de implinirea unui an de la semnarea actului aditional implica o taxa de 7 Euro fara TVA aplicabila pe unul dintre cele 2 numere de telefon). In plus, pe ambele telefoane trebuie sa aveti abonamente incheiate la Vodafone.
La Orange redirectionarea apelurilor in retea este gratuita in limita a 90 de minute lunar, dupa consumarea celor 90 de minute, tariful pentru redirectionarea apelurilor in reteaua Orange va fi cel corespunzator apelurilor in retea pentru planul tarifar ales. Pentru abonamentele de 3 , 6, 8 și 9 euro, Free, si cele cu credit inclus redirectionarea in reteaua Orange are tariful standard al unui apel de voce.
In cadrul Cosmote redirectionarea apelurilor se plateste la costul unei convorbiri normale.
In concluzie, in loc de a fi multumiti la sfarsit de luna pentru inventivitatea de care ati dat dovada veti plati o factura care va va face sa deschideti mai bine ochii data viitoare, nu tot ce este simplu si facil este si ieftin.

Autor: moneycenter.ro
Sursa: www.moneycenter.ro  Vineri, 28 Octombrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu