sâmbătă, 29 octombrie 2011

Vișinele ne ajută să avem o inimă sănătoasă

Vișinele ne ajută să avem o inimă sănătoasă
Vișinele ne ajută să avem o inimă sănătoasă Consumul zilnic de vișine proaspete, uscate sau sub formă de suc este benefic pentru sănătatea cardiovasculară.

Banalele vișine sunt, conform a trei studii, excelente pentru sănătatea inimii și arterelor.

Cercetările, desfășurate de oameni de știinţă de la diferite universităţi americane, au făcut obiectul unor articole difuzate într-o ediţie a FASEB Journal, publicaţie a Federaţiei societăţilor americane de biologie experimentală. Primul studiu stabilește că un consum zilnic, timp de o lună, a 250 ml de suc de vișine scade semnificativ procesele inflamatorii la persoanele supraponderale sau obeze.

Al doilea studiu, realizat de Universitatea Michigan, a demonstrat că, dacă se adaugă praf de vișine în alimentaţia șoarecilor, animalele sunt mai sănătoase din punct de vedere cardiovascular și au un nivel mai scăzut de colesterol. Oamenii de știinţă au mai constatat că o alimentaţie îmbogăţită cu vișine poate contribui la scăderea grăsimii de pe abdomen.

Al treilea studiu arată că un consum zilnic de 30 g de vișine uscate (adăugate la cereale, iaurt) are efecte cardiovasculare benefice. Secretul se află în antociani, pigmenţii care dau culoarea specifică vișinelor și care au proprietăţi antioxidante, potrivit Agerpres.ro.



Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Sambata, 29 Octombrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu