miercuri, 19 octombrie 2011

Yahoo! se vinde bucată cu bucată?

 Yahoo! se vinde bucată cu bucată?
Yahoo! se vinde bucată cu bucată?
Oficialii Yahoo! întreabă în stânga și în dreapta care sunt activele companiei care ar putea stârni interesul și câţi bani ar obţine dacă le-ar vinde, informează Business Insider, care citează două surse din cadrul companiei.
Dacă v-aţi întrebat cine ar putea-o înlocui pe Carol Bartz ca director executiv al companiei Yahoo!, răspunsul ar putea fi ”nimeni”, în condiţiile în care acţionarii se pare că sunt dispuși să rupă compania în mai multe bucăţi și să le ofere celui care dă mai mulţi bani.

”Yahoo! întreabă diverși investitori care sunt activele sale care i-ar putea interesa și câţi bani sunt dispuși să ofere pentru a le achiziţiona”, afirmă o sursă din interiorul Yahoo!, citată de Business Insider.

Printre companiile care ar putea cumpăra bucăţi din Yahoo! se numără Microsoft, care a fost aproape de a achiziţiona Yahoo! în 2008, News Corp., Disney și gigantul de publicitate Glam Media. De asemenea pe piaţă au apărut și zvonuri privind o fuziune cu AOL, însă este puţin probabilă materializarea acestui zvon, mai ales că AOL înregistrază pierderi și o scădere a veniturilor. Valoarea de piaţă a AOL este de circa 1,6 miliarde de dolari, iar cea a Yahoo! de 18,2 miliarde de dolari.

Analiștii din IT au avansat chiar posibilitatea ca Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume să cumpere Yahoo!, deoarece astfel ar putea scăpa de unul dintre rivalii săi și și-ar întări astfel poziţia în faţa Google. Compania fondată de Mark Zuckerberg și-a dublat veniturile în prima jumătate a acestui an, la 1,6 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a fost de aproape 500 milioane de dolari. Valoarea companiei ajunge la 80 miliarde de dolari.

Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Luni, 26 Septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu