marți, 15 noiembrie 2011

5 fructe care-ţi fac pielea strălucitoare

5 fructe care-ţi fac pielea strălucitoare
5 fructe care-ţi fac pielea strălucitoare Cu toţii știm că fructele sunt adevărate farmacii, decorate frumos. Beneficiile fructelor sunt numeroase și, probabil, multe necunoscute, încă, de noi.
Cunoaștem însă nu mai puţin de cinci fructe colorate care îţi redau strălucirea pe chip: banană, lămâie, portocală, papaya, mango.  Fiecare dintre ele au proprietăţi de a da supleţe tenului și de a-l face să radieze la propriu.
Banana
Este o sursă importantă de fier, magneziu și potasiu și ajută la diminuarea crampelor menstruale. Dar efectul bananei asupra pielii nu este unul care poate fi ignorat ușor. Este bogată în vitaminele A, B și E și acţionează ca un agent anti-îmbătrânire.
O mască din banane proaspete poate face minuni în cazul unui ten ridat.
Lămâia

Fructul de care ne putem bucura atât în bucătărie, cât și în tratamentele de îngrijire cosmetică. Sucul de lămâie, foarte bogat în vitamina C, îţi conferă o piele frumoasă.
Bea dimineaţa un pahar cu apă calduţă în care ai adăugat puţină miere și suc de lămâie. Este un remediu eficient pentru curăţarea pielii.
Lămâia are și proprietăţi astringente și ajută la refacerea tonusului, dar poate diminua și cicatricele lăsate de acnee.

Portocala
La fel ca lămâia, portocala este bogată în vitamina C și îmbunătăţește textura pielii. Conţine colagen, iar acest lucru ajută la reducerea liniilor fine ale tenului și încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

Papaya
Despre beneficiile acestui fruct se vorbește încă din cele mai vechi timpuri, datorită conţinutului său bogat în antioxidanţi.
În papaya se găsește o enzimă numită papaiană care poate distruge celulele moarte și poate curăţa pielea de impurităţi.
Bea câte un pahar de lapte cu papaya sau acoperă-ţi faţa cu o coajă de papya și vei avea o piele radiantă.

Mango
Pe bună dreptate, mango este supranumit „regele fructelor“ nu numai pentru gustul său, ci și pentru beneficiiile pe care le are pentru sănătate. Conţinut mare de vitamina A și de alţi antioxidanţi, fructul cu pulpă moale luptă împotriva îmbătrânirii și are proprietăţi de regenerare a celulelor pielii.
Mai mult, mango contribuie la refacerea elastIciităţii tenului.

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Sambata, 29 Octombrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu