marți, 22 noiembrie 2011

Atentie la virusul de Yahoo Messenger care vorbeste cu tine

Dosare Yahoo Messenger

Atentie la virusul de Yahoo Messenger care vorbeste cu tine

Atentie la virusul de Yahoo Messenger care vorbeste cu tine

09 noiembrie 2011 | 14:50 Daniel Ion Comentarii 47
Nu cred că sunt singurul care a primit în ultimul timp cereri de adăugare în lista de prieteni din Yahoo Messenger a unor ID-uri ciudate. De obicei ele sugerează o prezenţă feminină la capătul celălalt al firului şi sunt îmtâmpinate cu un refuz categoric din partea mea. Specialiştii BitDefender ne avertizează că în spatele unui astfel de ID se poate ascunde o nouă ameninţare pentru utilizatori: viermele Trojan.YIMBot.K.
Conversaţie pe Yahoo Messenger cu un vierme/botConversaţie pe Yahoo Messenger cu un vierme/bot
Acesta este destul de politicos şi se foloseşte de recenta trecere în nefiinţă a şefului Apple, Steve Jobs. Compania din Cupertino ar oferi laptopuri MacBook gratuite în memoria sa şi eşti invitat să te inscrii pe o pagină web pentru a primi unul. Bot-ul poate să poarte o scurtă conversaţie destul de convingătoare pe Yahoo Messenger şi este în stare să te asigure că are antivirusul cu update-urile la zi.
Link-ul menţionat te trimite spre o pagină cu oferte de lucru de acasă. De aici lucrurile devin foarte periculoase pentru utilizator. Un antivirus performant ar trebui să avertizeze utilizatorii că pagina cu pricina este periculoasă şi să blocheze accesul. Vă recomandăm prudenţă atunci când adăugaţi în lista din Messenger ID-uri necunoscute.                                                                                                             sursa; go4it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu