miercuri, 28 decembrie 2011

Telefoanele codate intr-o anumita retea ar putea fi deblocate automat la expirarea contractului

 Telefoanele codate intr-o anumita retea ar putea fi deblocate automat la expirarea contractului
Telefoanele codate intr-o anumita retea ar putea fi deblocate automat la expirarea contractului 2012 ar putea veni cu vesti bune pentru cei care au telefoanele mobile blocate in retea. Autoritatile lucreaza la un regulament care sa oblige companiile sa deblocheze gratuit aparatele. In prezent acest serviciu costa si 50 de euro pentru aparatele de ultima generatie.

In general, telefoanele cumparate de la operatori sunt codate in retea. Asa ca, la finalul contractului obligatoriu de abonament, daca doriti sa va mutati in alta retea, platiti o taxa de decodare.
 
Potrivit Autoritatii Nationale din Comunicatii, in prezent, legea nu obliga, ci doar le recomanda companiilor sa decodeze gratuit aparatele.
 
"Lucram impreuna cu Agentia Nationala de Comunicatii la un cod de bune practice. Este corect ca dupa ce perioada aflata sub contract expira, cetateanul sa poata sa-si foloseasca telefonul si in alte retele”, explica ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.
 
Companiile de telefonie sustin ca decodarea telefoanelor le aduce cheltuieli suplimentare, insa, potrivit Ministerului Comunicatiilor, ele au fost deja achitate de client, odata cu abonamentul.
 

Telefoanele codate intr-o anumita retea ar putea fi deblocate automat la expirarea contractului VIDEO pe www.incont.ro

Autor: InCont
Sursa: www.incont.ro  Marti, 27 Decembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu