joi, 12 ianuarie 2012

Plante care înfloresc de Crăciun

 Plante care înfloresc de Crăciun
Plante care înfloresc de Crăciun Ştiai că nu doar magii vestesc Naşterea Domnului, ci şi unele plante de apartament, care înfloresc chiar în această perioadă a anului? Florile lor aduc în casă bucuria Crăciunului.

Fie că sunt roşu aprins, roz sau albe, dau şi ele o notă de sărbătoare casei. O mare parte din plantele care înfloresc de Crăciun pot fi lăsate în balcon, dacă acesta este închis. Cele rezistente la temperaturi de 12-15 grade preferă lumina şi umezeala. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii despre ele.

Crăciuniţa, iubitoarea de lumină

În preajma Crăciunului, înfloreşte Poinsettia, de aceea i se mai spune Crăciuniţa. Are flori roşii, precum costumul Moşului, şi este o plantă uşor de îngrijit. Trebuie, totuşi, să ştii că are nevoie de multă lumină. Ai grijă să nu o muţi prea des din locul ei, căci nu-i place! Rişti să nu mai înflorească.

Camelia, un arbust cu farmec

Un arbust cu un farmec aparte în această perioadă este Camelia sasanqua Cleopatra. Simple sau bătute, florile sale răspândesc un miros dulce. Pentru a-i stimula creşterea, pământul trebuie să fie bine mineralizat cu îngrăşământ lichid, în doze mici, de cel puţin două ori pe săptămână.

Muşcatele, frumoase şi iarna

Cu siguranţă, îţi aduc aminte de Crăciunul petrecut în casa bunicilor, la ţară. Cu flori simple, albe, roşii, grena sau violet, trebuie ţinute în locuri cu lumină multă. Înfloresc dacă amesteci pământul din ghiveci cu nisip şi turbă. Iar dacă vrei să aibă flori chiar în preajma Sărbătorilor, ai grijă să le pui, o dată pe săptămână, substanţe mineralizante. De asemenea, este bine să le ţii la temperaturi de peste 18 grade şi să nu le uzi în exces.

Moşul vine cu.. cactusul de Crăciun

Pentru că înfloreşte chiar în zilele în care toată lumea îl aşteaptă pe Moş, Cactusul de Crăciun este o plantă specială, cu flori mici, de diverse culori. Este o floare pe care o poţi face cadou în această perioadă. Ghiveciul trebuie ţinut la lumină, la temperaturi mai mari de 100 C. Trebuie udat o dată pe săptămână.


Sursa: Click pentru femei  10 Decembrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu