sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Sfaturi pentru a vă proteja de frig


 Sfaturi pentru a vă proteja de frig

Sfaturi pentru a vă proteja de frig
Medicii le recomandă ieșenilor ca în perioada rece să se îmbrace adecvat, să consume cât mai multe lichide calde, iar în cazul deplasărilor cu mașină se impune umplerea rezervorului pentru a asigura încălzirea în autoturism pentru cel puţin o zi.

Specialiștii trag un semnal de alarmă în rândul populaţiei în perioada aceasta când temperaturile sunt extrem de scăzute și îi sfătuiesc pe ieșeni să evite plimbările în prima parte a zilei sau seara, părăsirea mașinilor dacă este viscol și încurajează consumul de lichide calde și îmbrăcarea unei vestimentaţii adecvate.

„Este recomandat să se îmbrace gros, asigurând protecţia feţei și a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură și trebuie să se poarte o încălţăminte lejeră care să permit circulaţia la nivelul membrelor. Recomandăm evitarea consumului de alcool pentru că falsa impresie de încălzire este asociată cu pierderi importante de căldură, iar riscul de instalare a degerăturilor și hipotermiei este crescut", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la Centrul de Traumă și Toxicologie „Sfântul Ioan" din Iași.

În cazul deplasărilor, specialiștii vă sfătuiesc să aveţi lichide pentru 24 de ore și alimente, dar și pături pentru a vă asigura încălzirea.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Vineri, 27 Ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu