joi, 16 februarie 2012

 Tu cât de des speli lenjeria de pat? Vezi ce se ascunde în patul tău!
Tu cât de des speli lenjeria de pat? Vezi ce se ascunde în patul tău! Dacă dormi suficient, înseamnă că îţi petreci cel puţin șapte ore pe zi în pat, deci ar fi bine ca acesta să fie cât mai curat. Iată ce se ascunde în lenjeria de pat și cât de des trebuie să o speli.
Dacă ai putea să vezi toate lucrurile microscopice care se ascund în patul tău, cu siguranţă te-ai speria.
• Celule moarte. De pe pielea ta se desprind zilnic aproximativ un milion de celule moarte, multe din ele în timpul somnului, deci este clar că lenjeria de pat este plină de ele.
• Sebum. Această grăsime naturală a pielii se secretă și noaptea, deci ajunge și pe lenjerii.
• Transpiraţie. De cele mai multe ori este destul de cald în patul tău, așa că noaptea transpiri, chiar dacă nu îţi dai seama.
• Salivă, sânge, urină, materii fecale, spermă, secreţii vaginale. Cam toate secreţiile corpului pot ajunge pe cearșaf.
• Resturi de mâncare. Dacă mănânci măcar din când în când în pat, e clar că rămân resturi pe cearșf, oricât de atentă ai fi.
Vezi și ce se ascunde în tastatura calculatorului!
Toate acestea reprezintă hrana perfectă pentru acarieni, microorganisme care trăiesc, se înmulţesc și mor în patul tău fără să le vezi.
Dacă nu schimbi lenjeria suficient de des, acarienii și substanţele pe care le produc ei îţi pot provoca alergii, care se manifestă prin urticarie, eczeme sau simptome respiratorii precum tuse, strănut, secreţii nazale. Vezi cum faci diferenţa între răceală și alergie!
Cum curăţi corect lenjeria de pat
• Ca să nu ai probleme din cauza acarienilor, lenjeria trebuie schimbată săptămânal.
• Pernele se spală cel puţin de două ori pe an. Dacă ai o pernă pe care nu ai spălat-o niciodată, cel mai indicat este să o arunci și să iei alta nouă pe care să o îngrijești mai bine.
• Pentru o persoană bolnavă sau care are imunitatea scăzută ori probleme cu alergiile, este bine să schimbi lenjeria zilnic.
• Simpla spălare la mașină a lenjeriei elimină aproximativ 90% din acarieni și substanţele produse de ei. Pentru a-i elimina pe toţi ar trebui să ţii lenjeria timp de cel puţin o oră la peste 60 de grade Celsius.

Autor: Unica
Sursa: www.unica.ro  Vineri, 3 Februarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu