sâmbătă, 18 februarie 2012

HP, primul PC fără unitate

 HP, primul PC fără unitate
HP, primul PC fără unitate Z1 e o staţie de lucru destinată celor care vor un computer puternic și foarte rapid.
Preţul de pornire: 1.899 $
Una dintre calităţile principale pe care o scoate în evidenţă producătorul HP este că acest model nu are nevoie de foarte mult spaţiu, pentru că toate componentele nu sunt într-o unitate PC, ci în spatele monitorului. Acesta este de 27 de inci, cu o rezoluţie de 2.560x1.440. Componentele sunt de PC desktop și nu de laptop, ceea ce înseamnă că se pot schimba cu ușurinţă.
Utilizatorul își poate alege configuraţia în funcţie de nevoi, poate alege un procesor Intel Core sau Xenon și hard disk-uri clasice sau SSD-uri – unităţi de stocare mult mai mici și mai ușoare.

Funcţionează cu Windows și Linux
Memoria Ram poate fi extinsă până la 32 GB DDR3. La partea grafică, nVidia a dezvoltat componente speciale pentru staţiile de lucru all-in-one, modele performante Qua­dro 500M, 1000 M, 3000M și 4000M. Acestea consumă mult mai puţină energie și ­un nivel scăzut de răcire. Printre opţiunile de conecti­vitate se regăsesc: un cititor de carduri, o sume­denie de ie­șiri și intrări audio sau USB 3.0. Camera web are 2 MP și filmează HD, la 1080p.
Computerul funcţionează cu sistemele de operare Windows de la Microsoft și Linux. HP Z1 ar urma să fie scos la vânzare începând cu luna aprilie.

APPLE, PRIMII
Concurenţă cu iMac
La 1.999 de dolari, iMac, computerul all in one al celor de la Apple, oferă un procesor quad-core de 3,1 GHz, capacitate de stocare de 1 TB și o placă video AMD Radeon HD 6970M de 1GB – GDDR 5. Tot sistemul poate fi reconfigurat, Apple oferind com­­ponente mai puternice. Ecranul este de 27 de inci, iar iMac funcţionează cu sistemul de operare OS X Lion.



Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Vineri, 17 Februarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu