joi, 9 februarie 2012

România este neprotejată în faţa atacurilor informatice

România este neprotejată în faţa atacurilor informatice

30 ianuarie 2012, 13:30 |  Autor: Diana State | 269 afişări
Israelul, Finlanda şi Suedia sunt cele mai sigure ţări din punctul de vedere al atacurilor informatice

Israelul, Finlanda şi Suedia sunt cele mai sigure ţări din punctul de vedere al atacurilor informatice

 
Cele mai vulnerabile ţări la atacuri informatice şi criminalitate electronică sunt Brazilia, India, Mexic şi România, deoarece atât sectorul public cât şi cel privat din aceste state nu utilizează sisteme şi proceduri de protecţie adecvate, potrivit unui studiu efectuat de institutul Security and Defence Agenda (SDA) de la Bruxelles, preluat de Financial Times.
La polul opus sunt ţări precum Israelul, Finlanda şi Suedia acestea fiind considerate cele mai sigure, potrivit Mediafax.
Studiul cuprinde "teste de stres" efectuate în 23 de ţări conform unei metodologii elaborate de Robert Lentz, fost specialist în securitate informatică la Departamentul Apărării din SUA.
Institutul SDA notează că a apelat la opt "înalţi oficiali din domeniul securităţii" din cadrul NATO şi Comisiei Europene pentru a evalua gradul de siguranţă şi rezistenţă la atacuri informatice a statelor vizate, "pe mai multe fronturi".
Printre chestiunile examinate se numără instrumentele şi sistemele de apărare informatică din sectorul public şi din principalele sectoare industriale, precum şi calitatea comunicării informatice şi schimbului de date dintre sectorul public şi cel privat.
Astfel, statele nordice, în particular Finlanda şi Suedia, au primit cele mai bune scoruri din Europa, urmate de Marea Britanie, Franţa, Germania, Danemarca şi Estonia.
Polonia, Italia şi România sunt subliniate în raport drept mai puţin pregătite pentru astfel de atacuri.
sursa; adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu