miercuri, 23 mai 2012

Cum să te ferești de furturile bancare pe net
Cum să te ferești de furturile bancare pe net Numărul atacurilor informatice e în creștere, odată cu accesul la tehnologie.
Atenţie la mail-urile semnate de banca ta, unele ar putea fi false. Pentru a evita infectarea cu un virus, instalează un antivirus
Aproape 10% din ame­ninţările informatice sunt reprezentate de virușii care atacă sistemul online bancar. Numărul acestora e în creștere pentru că au apărut tot mai multe gadget-uri mobile, precum telefoane și tablete, cu ajutorul cărora se pot face tranzacţii online. EVZ îţi prezintă cum procedează atacatorii și cum să te protejezi atunci când faci tranzacţii online.
Tipuri de atacuri
Pharming. Hackerii atacă un site oficial și ești direcţionat către o adresă de internet creată de ei. "Acest lucru se poate face prin intermediul unor viruși, care sunt plasaţi în calculator printr-un mesaj aparent nepericulos", explică Bogdan Botezatu, specialist în cadrul companiei de antivirus Bitdefender.

Phishing. Este cel mai frecvent. "De cele mai multe ori, victimele primesc un email, de la o entitate care pretinde a fi banca al cărei client este utilizatorul, prin care îi solicită acestuia informaţii confidenţiale", explică Botezatu.
Cum te protejezi
Fiţi atenţi că site-ul pe care aţi intrat pentru tranzacţii are extensia "https’’ în bara de adrese și nu doar "http’’. Astfel de adrese ridică gradul de securitate.
Folosiţi un antivirus. Unele au chiar browsere speciale prin intermediul cărora îţi poţi derula tranzacţiile.
Dacă faceţi internet banking pe mobil, folosiţi doar conexiuni securizate, întrucât toate informaţile trimise sau primite prin WiFi pot fi interceptate.
7.000 de noi viruși bancari
au fost depistaţi în lume, lunar, în primul trimestru al acestui an de către
companiile antivirus

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Joi, 17 Mai 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu