luni, 21 mai 2012

Sony NEX-F3 - creat special pentru începători


Sony NEX-F3 - creat special pentru începători

Sony NEX-F3 - creat special pentru începători

17 mai 2012 | 16:41 Daniel Ion Comentarii 0
Seria de aparate foto Sony NEX este una de succes, producătorul japonez având momentan o cotă impresionantă pe piaţa aparatelor mirrorless. Modelul NEX-F3, pe care l-am văzut într-o imagine neoficială cu trei săptămâni în urmă, se poziţionează la baza seriei. El vine în întâmpinarea începătorilor care nu vor să facă niciun compromis la calitatea imaginii. Având un preţ similar cu al lui NEX-C3, aparatul vine cu un body puţin mai voluminos. Asta implică din fericire prezenţa unui grip mai mare şi mai ergonomic.
Sony a dorit să ofere utilizatorilor facilităţile de bază ale unei camere foto compacte. Aşa se face că NEX-F3 are un blitz încorporat, nu unul ataşabil ca în cazul lui NEX-3 spre exemplu. Senzorul APS-C de 16,1 MP este ajutat acum de procesorul Bionz preluat de la Sony NEX-5N. În aceste condiţii, Sony NEX-F3 filmează la rezoluţie full HD cu compresie AVCHD şi permite valori ISO de până la 16.000.
Fiind creată pentru începători, camera NEX-F3 primeşte funcţiile introduse de producător pe modelul Alpha SLT A57: Auto Protrait Framing şi 2x Clear Image Zoom. Fotografierea în rafală este posibilă cu 5,5 cadre pe secundă, iar ecranul de 3” poate fi acum rabatat cu 180 de grade. În felul acesta, autoportretele sunt foarte uşor de realizat. Deşi are un acumulator cotat cu o autonomie de 470 fotografii, aparatul foto nu vine cu un încărcător în pachet. Acumulatorul se încarcă prin cablul USB de la PC ori de la un încărcător de priză.
Odată cu NEX-F3, Sony a lansat şi un obiectiv nou pentru gama NEX. Este vorba despre o versiune mai mică şi mai uşoară a obiectivului 18-200 mm. Cu F3.5-6.3, el dispune de sistem de stabilizare optică a imaginii. Aparatul foto Sony NEX-F3 va fi disponibil pe piaţa românească în luna iunie, la preţul de 2.500 lei (kit 18-55 mm).
Sony NEX-F3 lansat în RomâniaSony NEX-F3 lansat în România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu