luni, 25 iunie 2012

RCS&RDS taie unele tarife în roaming mai mult decât a impus UE

vineri, 00:00 Autor: Adrian Seceleanu

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom locali, va reduce de la 1 iulie unele tarife pentru serviciile în roaming mai mult decât a impus Uniunea Europeană, în unele cazuri preţul practicat de firma locală fiind cu aproape 50% mai mic decât cel maxim cerut de Bruxelles, potrivit operatorului.
"Începând cu 1 iulie 2012, RCS&RDS va reduce tarifele pentru apelurile iniţiate în roaming în statele din UE, de la 0,20 euro/minut la 0,16 euro/minut (fără TVA). Tariful se află la jumătatea pragului maximal fixat de Comisia Europeană pentru apelurile iniţiate în roaming începând cu această dată (0,29 euro/minut) şi cu aproape 50% mai mic faţă de tarifele pentru apeluri iniţiate în UE practicate de alte reţele mobile din România", potrivit RCS&RDS.
În ceea ce priveşte apelurile primite în roaming, tarifele RCS&RDS variază între 3 şi 8 eurocenţi pe minut. Pentru un SMS trimis către operatori din Uniunea Europeană, tariful este de 0,05 euro/SMS. RCS&RDS va lansa din această lună şi servicii de internet în roaming, a anunţat compania. Toţi operatorii de telefonie mobilă din România, (Orange, Vodafone, Cosmote) îşi vor reduce tarifele pentru serviciile în roaming începând cu data de 1 iulie.
Intră în comunitatea Facebook Ziarul Financiar, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu