joi, 16 august 2012

Mini PC-urile. Avantaje și dezavantaje
Mini PC-urile. Avantaje și dezavantaje O unitate centrală la dimensiuni reduse costă cam cu aproximativ 500 de lei mai mult decât una clasică și are dotări tehnice comparabile

Producătorii de gadgeturi încearcă să revigoreze piaţa PCurilor cu unităţi centrale de dimensiuni reduse. Avem un trend asemănător la laptopuri, unde ultrabook- urile, mult mai subţiri și mai ușoare, sunt noile vedete în magazine.
Însă, mini PC-urile, așa cum sunt cunoscute desktop-urile mai mici, deși sunt prezente pe piaţă de câţiva ani, încă nu au ajuns să fie foarte populare printre utilizatori. Care sunt plusurile și minusurile acestor gadgeturi?
Dimensiunea. Este de fapt principalul atu al acestui aparat, fiind cu un pic mai mare decât un hard disk extern de mare capacitate. De asemenea, fiind mai mic consumă mai puţin curent, iar cooler- ul va face mai puţină gălăgie decât unităţile centrale clasice.
Preţul. Un astfel de gadget cu specificaţii tehnice medii costă aproximativ 1.500 de lei. Însă, prin comparaţie, cu un buget de aproximativ 1.000 de lei poţi să-ţi achiziţionezi un sistem mult mai puternic.
Specificaţiile tehnice. La 1.500 de lei găsești un model cu placa video integrată, un procesor cu o frecvenţă de 1.500 Mhz și o memorie RAM DDR 3 de 2GB. Un sistem perfect pentru a vedea un film, pentru navigare pe net sau editat texte, însă care se va împotmoli atunci când vine vorba de softuri mai complexe.
Minusuri
Preţul piperat. Pe o unitate clasică, care să aibă aceleași performanţe, dai cu aproximativ 40% mai puţin. În conluzie, o astfel de investiţie e bine venită dacă spaţiul e o problemă.
Unitatea optică nu există, trebuie să folosește doar USB.
Upgrade-ul configuraţiei tehnice. Este destul de greu de făcut, chiar imposibil, întrucât componentele sunt de dimensiuni mai mici decât cele populare, care se lansează în permanenţă pe piaţă.Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Marti, 14 August 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu