joi, 23 mai 2013

5 secrete ale îngrijirii Violetei de Parma
5 secrete ale îngrijirii Violetei de Parma Violeta de Parma se mulţumește cu puţin. Un dram de lumină și apă, fertilizare de două ori pe lună și-ţi dăruiește o mulţime de flori nouă luni pe an. Ce poate fi mai ușor? Totuși, e bine să știi câteva dintre secretele îngrijirii ei, pentru a o avea mereu frumoasă.
Așaz-o în spaţii luminoase

Îi place lumina, dar nu aceea directă. Dacă o vei așeza undeva în afara casei, în plin soare, se va usca rapid. La fel de mult rău îi face și lipsa luminii din spaţiile umbroase.

La udare, nu-i atinge frunzele!

Necesită două udări pe săptămână iarna și trei vara cu apă la temperatura camerei. Poţi alterna udarea pământului cu cea direct în farfurioara ghiveciului. După o jumătate de oră scurgi apa în surplus. Ai grijă să nu ajungă apa rece pe frunze sau flori! Se va umple de pete albe.

Fertilizarea, la două săptămâni

Folosește fertilizant solubil special pentru violete pe care îl combini cu apa pentru udat! Este de ajuns să o fertilizezi de două ori pe lună, iar iarna chiar mai rar. N-o hrăni cu o doză prea mare de fertilizant!

Alt pământ la fiecare șase luni

Cel mai potrivit ghiveci pentru ea e unul mic, de opt centimetri, iar pământul trebuie să fie un amestec de nisip. Pământul de turbă nu drenează bine apa. Cum amestecurile conţin substanţe chimice care se pierd în timp, trebuie să schimbi pământul din șase în șase luni.

Frigul sau căldura în exces îi dăunează

Rezistă la temperaturi de minim 8-10 grade și maxim 18-22 de grade. La frig va înflori excesiv, dar florile își vor schimba culoarea și se vor scutura, iar la căldură foarte mare nu înflorește deloc.

Pont

Pentru a îndepărta praful de pe frunzele ei acoperite cu puf folosește o pensulă cu părul moale în locul unei bucăţi de pânză!

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Miercuri, 5 Ianuarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu