joi, 23 mai 2013

Cum ingrijesti orhideea Cymbidium
Cum ingrijesti orhideea Cymbidium Orhideea cymbidium este specială pentru că înflorește în perioada în care celelalte surori ale ei se odihnesc (le cad florile și trebuie ținute la întuneric până în primăvară). Iată cum trebui îngrijită dacă vrei să te bucuri de florile ei.
Orhideea cymbidium trăiește în stare sălbatică în Asia de Sud-Est, pe versanții munților sau în savană. În total sunt 40 de varietăți de cymbidium, cu florile divers colorate. Spre deosebire de cele mai multe tipuri de orhidee, cymbidium trăiește direct pe sol și are rădăcini acvatice. Așadar, rădăcinile împreună cu pământul trebuie cufundate din când în când în apă.

Este rezistentă și nepretențioasă

Cymbidium este mult mai bogată decât celelalte tipuri de orhidee. Are frunze lungi și flori numeroase. În plus, planta este foarte rezistentă și nu necesită îngrijire specială, nefiind pretențioasă.

Nu suportă căldura mare

Ca să crească frumos, trebuie așezată într-un loc însorit (în fașa unei ferestre cu perdea este perfect), ferită de curentul de aer rece. Temperatura ideală este cuprinsă între 10 și 20 de grade Celsius. Pulverizează apă pe frunze, nu și pe flori cînd o uzi. O dată pe săptămână pune-o cu rădăcinile în apă, apoi las-o să se scurgă bine.

După ce florile cad, cymbidium are nevoie de odihnă ca să se pregătească de o nouă înflorire. În tot acest timp, trebuie să-i scufunzi rădăcinile în apă la fiecare două sau trei săptămâni și să o păstrezi într-un loc aerisit. Odată cu trecerea timpului va fi tot mai bogată și va face tot mai multe flori, așa că mertită să o îngrijești cu atenție.


Sursa: Click pentru femei  21 Noiembrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu