vineri, 31 mai 2013

Evaziunea s-a mutat pe Internet. Mii de comercianţi online fac bani din bunuri comercializate ilegal
Evaziunea s-a mutat pe Internet. Mii de comercianţi online fac bani din bunuri comercializate ilegal Evaziunea fiscală se mută ușor, dar sigur, pe internet. Mii de comercianţi vând tot felul de produse fără să emită nici un bon sau o factură fiscală. Autorităţile știu că fenomenul ia amploare însă puţine sunt instituţiile care fac ceva pentru a stopa astfel de practici.
De regulă, cei care nu au acte pentru marfa pe care o deţin propun obţinerea unei facturi de la un magazin mare de unde ar trebui să fie achiziţionate câteva produse. Ar trebui să fie același tip de marfă cu cea cumpărată de pe net. Astfel obţinem un document sub care am putea comercializa și marfa lui cumpărată la negru.

Evaziunea fiscală din mediul on line este estimată anual la 30 de milioane de euro. Este doar o cifră estimativă, în realitate suma ar putea fi chiar și de două ori mai mare.

Pe lângă poliţie, și Ministerul Telecomunicaţiilor ar putea bloca astfel de site-uri unde se constată că cei care operează pe ele fac evaziune, însă o face doar la cererea altor autorităţi din domeniu, adică foarte rar.


Autor: Antena3
Sursa: www.antena3.ro  Miercuri, 29 Mai 2013
Citeste despre: : evaziune fiscala bani afaceri online marfa fara acte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu