vineri, 31 mai 2013

Samsung Galaxy S4 mini: ce trebuie să știi despre noul telefon Samsung și cât e de diferit faţă de Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 mini: ce trebuie să știi despre noul telefon Samsung și cât e de diferit faţă de Samsung Galaxy S4 Samsung Galaxy S4 mini a fost anunţat oficial de Samsung. Preia designul de la Samsung Galaxy S4 și va fi lansat în curând pe piaţă. Ce trebuie să știi însă despre Galaxy S4 mini și cu ce e diferit?
Samsung Galaxy S4 mini este, ei bine, mini, deci dimensiunile sunt mai reduse decât ale „fratelui“ mai mare. Este cu aproximativ 8 milimetri mai scund, tot cu 8 mai îngust, dar este mai gros. Este și mai ușor, iar aici se opresc diferenţele fizice, designul este similar cu mici trăsături care să le diferenţieze la o privire mai atentă.
Una dintre diferenţele majore dintre Samsung Galaxy S4 și Galaxy S4 mini o reprezintă ecranul. Este de 4,3 inci, dar are o rezoluţi de doar 960x540 pixeli (qHD). Mai bună decât cea de pe Samsung Galaxy S3 mini, dar mai proastă decât un HD decent de pe Galaxy S3. Galaxy S4 are un ecran de 5 inci și o rezoluţie full HD, standard pentru orice telefon de vârf cu Android în 2013. 
O altă diferenţă marcantă o reprezintă procesorul. Este tot de la Qualcomm, dar doar un Snapdragon 400 dual-core la o frecvenţă de 1,7GHz, în timp ce Galaxy S4 are trei versiuni de procesoare: unul cu opt nuclee și conectivitate 4G/LTE în Coreea de Sud, unul cu opt nuclee și 3G în câteva pieţe ale lumii și procesor Qualcomm Snapdragon 600 quad-core în restul ţărilor. De asemenea, memoria RAM la Samsung Galaxy S4 mini este de 1,5GB (comparativ cu 2GB).
Nimic nou în sistemul de operare, doar câteva lucruri în minus. Este tot Android 4.2.2 Jelly Bean cu interfaţa TouchWiz de la Samsung, sunt prezente câteva funcţii pentru cameră din Samsung Galaxy S4, dar lipsesc Smart Stay (închiderea telefonului după ce închizi ochii), Smart Scroll (derularea doar cu privirea) și Dual Shot (fotografiere cu ambele camere de pe telefon). 
Există însă S Translator, o unealtă foarte bună când ai nevoie de o traducere rapidă dintr-o limbă în alta. Totuși, spaţiul de stocare este mai mic, de 8GB pe Galaxy S4 mini, în timp ce Galaxy S4 începe de la 16GB.
Care dispozitiv merită banii?
Răspunsul este simplu: ambele. Nu sunt la fel, doar arată similar. Vin pentru pieţe diferite și e clar că dacă nu iei în calcul să-ţi cumperei Galaxy S4 din cauză că nu vrei să investești atât de mult într-un telefon, atunci Galaxy S4 mini ar putea fi o alegere mai inspirată. Singurul lucru pe care nu-l apreciez este ecranul, rezoluţia e destul de mică, Samsung putea pune un ecran HD.
Cel mai probabil Samsung Galaxy S4 mini va fi lansat în iulie. Aceasta e perioada în care Apple ar putea lansa un iPhone mai ieftin, iar Samsung se poate să vrea să contracareze lansarea. Cât costă Samsung Galaxy S4 mini? După cum a fost cazul cu Galaxy S3 mini, cam cu 40% mai puţin decât modelul de vârf.

Autor: Adevarul
Sursa: adevarul.ro  Vineri, 31 Mai 2013
Citeste despre: : samsung galaxy s4 samsung galaxy s4 mini samsung galaxy s4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu