duminică, 9 iunie 2013

Semn de circulaţie inteligent - 16.000 de LED-uri şi conexiune la Internet


- 9 iun 2013


Sunteţi familiari cu semnele de circulaţie care îţi spun în ce direcţie se află o locaţie şi la ce distanţă de ea te afli? De multe ori ele au scopuri decorative şi sunt amplasate în centre turistice. Distanţele până la cele mai importante oraşe din lume sunt cele mai des inscripţionate pe săgeţi îndreptate în toate direcţiile. Compania Breakfast NY a creat un astfel de semn, însă l-a dotat cu foarte multe facilităţi moderne. Faţă de vechile semne, acesta are doar trei săgeţi, dar poate indica mult mai multe informaţii în orice direcţie.
Semn direcţional inteligent - tot felul de informaţii, afişate interactivSemn direcţional inteligent - tot felul de informaţii, afişate interactiv
Cele trei săgeţi ale semnului au fiecare 16.000 de LED-uri, afişarea fiind realizată pe ambele feţe. Ele se învârt în orice direcţie, având un sistem foarte complex de comandă şi rotire. Producătorul s-a chinuit foarte mult să facă cele trei săgeţi să se mişte oricând în orice direcţie, precis şi silenţios. Informaţiile pe care le indică semnul sunt variate şi necesită o conexiune la Internet. Stâlpul este construit din aluminiu şi după montare va consuma 500 W. Producătorul recomandă folosirea unei conexiuni la Internet prin fir pentru a reduce riscurile întreruperii ei.
Un panou amplasat pe stâlp poate fi folosit pentru ca trecătorii să interacţioneze cu informaţiile afişate. Cele cinci grupe de informaţii nu sunt fixe, fiind modificate de-a lungul zilei. Spre exemplu, stâlpul poate să indice dimineaţa cele mai apropiate cafenele, iar la prânz, restaurantele din zonă. Stâlpul nu se află momentan în vânzare, însă poate închiriat pentru utilizarea în spaţii închise. Producătorul vrea să dezvolte o versiune rezistentă orice tip de vreme pentru ca semnul să fie amplasat în aer liber. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul producătorului, unde aveţi posibilitatea să interacţionaţi prin Twitter cu un semn din biroul din New York.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu