vineri, 30 august 2013

Pericol pentru cei care au Smart TV-uri!
Pericol pentru cei care au Smart TV-uri!
Sunt subţiri, sunt "inteligente", au o claritate a imaginii fabuloasă, un design modern și devin din ce în ce mai accesibile. Este vorba despre Smart TV-uri, genul de televizoare pe care orice amator de noi tehnologii și-l dorește.
Există însă și dezavantaje: cercetătorii de la iSEC Partners au descoperit că Smart TV-urile reprezintă o adevărată ameninţare asupra securităţii. Ele se pot comporta exact ca un sistem de supraveghere video și de spionare a persoanelor prezente în camera în care se află televizorul, fără să existe vreo indicaţie sau vreun led care să trădeze acest lucru.
Este descurajant să afli că televizorul pe care tocmai l-ai cumpărat te poate spiona și nici măcar să nu știi că face asta.
 

 

Mai mult, experţii în securitate informatică sunt de părere că orice dispozitiv care este conectat la internet poate fi spart. Hackerii pot fura informaţii personale sau pot lansa viruși. Cele mai vulnerabile device-uri sunt cele care nu sunt protejate de nicun program antivirus.

Hackerii pot prelua controlul televizorului, de exemplu cu ajutorul unor coduri maliţioase în JavaScript inserate în codurile aplicaţiilor, pot vedea imagini în timp real din camera sau din biroul în care se află televizorul, pot înregistra și pot face capturi de imagini din încăpere. Toate astea, fără să existe vreun semn că se întâmplă acest lucru.

Deocamdată, testele au fost făcute pe Smart TV-uri de la Samsung. Oficialii companiei au declarat pentru CBSNews.com că a scos un update pentru software pentru a rezolva această problemă.
14 News, WFIE, Evansville, Henderson, Owensboro

Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Joi, 15 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu