miercuri, 11 septembrie 2013

Cele mai indicate aplicaţii antivirus pentru dispozitivele Android
Cele mai indicate aplicaţii antivirus pentru dispozitivele Android
Potrivit estimărilor The PhoneGeeks, echipa tehnică de telefonie mobilă a EuroGsm, 85% dintre utilizatorii locali de smartphone-uri nu utilizează aplicaţii mobile pentru securitatea acestor dispozitive.
Printre cele mai mari riscuri specifice se numără accesarea neautorizată de date confidenţiale și furtul informaţiilor, dificultatea în localizarea dispozitivului prin GPS și imposibilitatea blocării terminalului de la distanţă, în cazul pierderii sau furtului.
„Cei mai mulţi dintre utilizatori nu văd dispozitivul ca pe o ţintă a unor atacuri informatice și, în consecinţă, nici nu utilizează aplicaţii mobile de securitate. Cel mai mare risc este furtul de informaţii de pe telefon, cum ar fi parolele de acces la email, agenda de telefon sau alte date care pot duce la prejudicii importante”, a explicat Adi Coman – The PhoneGeeks.


Cele mai indicate aplicaţii mobile de securitate sunt programele antivirus, care asigură protecţie împotriva accesării datelor confidenţiale și furtului de informaţii, însă există și aplicaţii care permit blocarea dispozitivului în cazul pierderii sau furtului, localizarea prin GPS a telefonului și notificarea utilizatorului prin SMS cu coordonatele acestuia.

Potrivit recomandărilor The PhoneGeeks, cele mai indicate aplicaţii antivirus pentru dispozitivele Android sunt Bitdefender Mobile Security, Avast Mobile Security, AVG Antivirus sau Lookout Security and Antivirus.

„Aplicaţiile recomandate sunt gratuite, consumă resurse puţine, ceea ce face ca dispozitivul mobil să funcţioneze în condiţii optime, iar interfaţa grafică este ușor de folosit. Softurile gratuite și cele plătite se comportă relativ la fel în securizarea telefonului, diferenţele fiind date de opţiunile suplimentare incluse în aplicaţiile contra cost, preţul acestora variind între 4 și 15 euro”, a precizat Radu Boancă – The PhoneGeeks. Pentru dispozitivele iOS, consultantul EuroGsm recomandă antiviruși precum McAfee Global Threat Intelligence Mobile, iSafeGuard, Lookout sau VirusBarrier.

Printre cele mai utilizate programe pe plan local pentru localizarea smartphone-urilor prin GPS, se numără Find my iPhone (pentru iOS) și respectiv Find my Phone (pentru Android), o aplicaţie similară fiind și Wheres My Droid.


Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Miercuri, 28 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu