marți, 17 septembrie 2013

Enfojer – imprimantă foto alb-negru „old style” (video)


2 / 2 imagini
Există o adevărată magie în developarea propriilor fotografii acasă, folosind metoda clasică, așa cum se întâmpla până acum vreo 15 ani. Trei entuziaști ai fotografiei încearcă să readucă această magie cu ajutorul lui Enfojer („portable smartphone photographic enlarger”), un gadget capabil să mărească și să impresioneze o hârtie foto alb-negru cu pozele din smartphone.
Enfojer are o cutie specială în care introduci smartphone-ul (care nu poate fi mai mare de 141×71 mm) cu ecranul în jos, cu o aplicație dedicată pornită. Sub smartphone este montat un set de lentile reglabile care focalizează imaginea pe hârtia foto plasată într-o ramă specială. Apeși un buton și în 30 de secunde, hârtia este gata pentru developare. Bineînțeles, vei avea nevoie să instalezi tot kit-ul într-o cameră obscură cu lumină roșie (singura care nu voalează hârtia). Vei avea nevoie și de revelator, fixator și o tavă cu apă curată, iar la sfârșit vei avea o fotografie alb-negru de toată frumusețea, așa cum le făceau părinții sau bunicii noștri. Tot procesul, din momentul în care ai introdus smartphone-ul în cutia specială și până la momentul în care agăți cu grijă fotografia la uscat pe o sfoară, durează doar șase minute.
Fotoentuziaștii au cerut finanțare în valoare de 100.000$ pentru a se apuca serios de producție și până acum au reușit să strângă peste 21.000$, dar ei au optat pentru un tip de finanțare flexibilă, care le permite să înceapă producția în ediție limitată chiar dacă nu și-au atins scopul la finele campaniei. Așadar, pentru 200$ vei primi un Enfojer, iar pentru 50$ în plus vei primi și hârtie foto (100 de coli) și tăvile pentru soluții împreună cu pensetele aferente. Livrările vor începe în februarie pentru cei ce susțin campania.

FOJO from Fojo on Vimeo.
Sursă: Indiegogo
http://stiintasitehnica.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu