duminică, 1 septembrie 2013

Samsung şi LG pregătesc o funcţie antifurt revoluţionară pe smartphone-uri

de Vlad Popescu - Mediafax Publicat la: 26.08.2013 14:14 Ultima actualizare: 26.08.2013 14:18
Producătorii sud-coreeni de electronice Samsung şi LG pregătesc instalarea unui protocol de dezactivare pe smartphone-uri şi tablete, care poate fi executat de la distanţă de către fabricant sau operatorul telecom, pentru a face nefuncţional un dispozitiv furat, potrivit Wall Street Journal (WSJ).
Funcţia ar permite producătorului sau operatorului telecom să blocheze un dispozitiv furat chiar dacă SIM-ul a fost înlocuit sau software-ul a fost modificat.
Ministerul pentru ITC din Coreea de Sud a anunţat că discută cu cele două companii introducerea funcţiei începând de anul viitor, pentru a descuraja furtul de smartphone-uri, infracţiune aflată în ascensiune.
În Coreea de Sud, smartphone-urile raportate ca furate nu se mai pot conecta la reţelele mobile, astfel că majoritatea dispozitivelor sunt scoase din ţară şi vândute în străinătate.
Introducerea funcţiei de dezactivare de la distanţă ar anula utilitatea unui dispozitiv odată raportat ca furat.
Producătorii de smartphone-uri caută de câţiva ani soluţii care să descurajeze furturile, în special având în vedere datele cu caracter personal care pot fi accesate de pe aceste dispozitive. În Statele Unite, un grup de procurori a cerut în luna iunie producătorilor introducerea funcţiei de dezactivare începând din 2014.

 
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu