vineri, 8 august 2014

Numărul de viruşi este în creştere pe Android

Una din zece aplicaţii de Android poate fi malware, conform unui studiu realizat de Cheetah Mobile. Această statistică a fost realizată la nivel global, luând în calcul toate magazinele de aplicaţii terţe, care nu au reguli foarte stricte de aprobare.
Studiul a fost realizat pentru prima jumătate a lui 2014, pe un eşantion de 24,4 milioane de aplicaţii. Aproximativ 2,2 milioane dintre acestea s-au dovedit a fi viruşi sau alte tipuri de malware. Comparativ cu anul 2013, numărul aplicaţiilor maliţioase este de 2,5 ori mai mare pentru acest sistem de operare şi de 20 de ori mai mare faţă de 2012. Cantitatea de malware s-a răspândit odată cu creşterea în popularitate a sistemului de operare Android.
Android MalwareAndroid Malware
În topul celor mai afectate ţări din Europa se numără Franţa cu un procent de utilizatori infectaţi de 2,97%. La nivel mondial, Vietnam pare să fie cea mai „infectată” ţară, cu 3,65% dintre utilizatori, iar pe locul doi vine India, cu 2,96%.
Spre diferenţă de anii trecuţi, plăţile mobile par a fi în atenţia acestor viruşi. Aproximativ două treimi dintre aplicaţiile de tip malware sunt axate pe astfel de atacuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu