luni, 13 octombrie 2014

HTC a lansat RE, un fel de cameră „GoPro” pentru toată lumea care permite transmiterea live pe YouTube

de Adrian POPA
HTC intră pe piaţa camerelor compacte „de acţiune”, dominată de marca GoPro. Modelul taiwanezilor, RE, costă 200 de dolari şi filmează la calitate Full HD. Potrivit companiei, aplicaţia dedicată RE va oferi în viitor posibilitatea de a face transmisiuni video în timp real pe YouTube.
RE este o cameră de dimensiuni reduse, rezistentă la apă, care ar forma unui periscop. Camera dispune de un senzor de stabilizare încorporat care activează instantaneu camera când este pornit, eliminând nevoia unui buton de On/Off.

RE are un buton declanşator care permite fotografierea printr-o simplă atingere sau filmarea printr-o apăsare îndelungată.
Camera dispune de un senzor de 16MP, înregistrare video Full HD (1080p), obiectiv cu unghi larg de 146 de grade, opţiuni de filmare cu încetinitorul (slow-motion) şi de înregistrare secvenţială (time-lapse).
Bateria, cu capacitate de 820 mAh, oferă autonomie sufientă pentru realizarea a 1.200 de poze sau înregistrarea a 100 de minute de conţinut video la rezoluţie Full HD, potrivit HTC. 
Aplicaţia RE, care va fi disponibilă pentru Android şi iOS, permite încadrarea imaginii de la distanţă, în timp ce vezi cadrul pe ecranul telefonului mobil, sau accesarea de la distanţă a albumelor pentru a răsfoi conţinutul foto şi video stocat pe cameră.

RE va salva automat conţinutul pe telefon sau în cloud. Împreună cu cameră, HTC a lansat şi un set de accesorii pentru aceasta. 

Potrivit HTC, aplicaţia RE va oferi în viitor posibilitatea de a face transmisiuni video în timp real pe YouTube. 
Dispozitivul va fi disponibil în luna noiembrie, mai întâi în SUA. 
Adrian Popa este redactor al ziarului Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu