vineri, 3 octombrie 2014

LG G3 review

Terminalul G2 de la LG s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale anului trecut, reducerile de preţ operate de producătorul făcându-l şi acum un produs foarte atractiv. Ţinând cont de acest precedent, noul LG G3 a fost aşteptat cu mult interes şi rămâne de văzut dacă producătorul a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor utilizatorilor şi să concureze cu succes modelele de vârf rivale de la Samsung şi HTC.

Construcţie, design, ergonomie

Una dintre cele mai atractive caracteristici ale modelului G2 de acum un an a fost designul fluid cu detalii minimaliste şi ergonomie foarte bună, iar LG nu a făcut greşeala să schimbe reţeta care i-a adus succesul. Odată cu creşterea dimensiunilor, carcasa noului G3 are linii ceva mai drepte în părţile superioară şi inferioară, însă toate particularităţile care ne-au atras acum un an au fost păstrate.
La fel ca G2, noul LG G3 oferă o mască frontală simplă care se remarcă prin marginile foarte înguste ale ecranului şi spaţiul redus lăsat în jurul acestuia. Sticla protectoare este înconjurată acum de o ramă mai subţire şi mai elegantă, iar partea inferioară a acesteia preia culoarea capacului posterior şi aduce un plus de culoare.
Ecranul este încastrat într-o ramă din material plastic semi-mat care este mai subţire pe marginile laterale şi mai groasă în zona centrală a capetelor inferioare şi superioare, forma acesteia armonizându-se astfel cu convexitatea capacului posterior. Acest element constructiv se continuă cu o ramă argintie din material plastic care înconjoară carcasa pe toate laturile sale şi găzduieşte puţinele elemente de detaliu amplasate pe muchii. Partea superioară oferă microfonul secundar şi emiţătorul infraroşu, în timp ce la capătul opus putem găsi microfonul principal, conectorul audio jack şi conectorul MicroUSB.
După cum se remarcă, LG a renunţat la carcasa închisă şi a adoptat acum un design cu capac detaşabil, sub care se găsesc bateria detaşabilă şi locaşurile Micro SIM şi MicroSD. Capacul elastic este fabricat dintr-un strat de policarbonat cu o grosime de circa un milimetru, acesta fiind susţinut de către carcasa internă de rezistenţă şi nedeformându-se sub apăsarea degetelor. Acest nou design nu este însă lipsit de probleme deoarece sistemul de prindere dintre corp şi capac nu este perfect rigidizat iar terminalul scârţăie uşor atunci când este strâns puternic în mână sau este torsionat.
Suprafaţa capacului imită metalul şlefuit grosier, striaţiile pronunţate având atât un rol estetic interesant cât şi unul antiderapant destul de eficient. Terminalul evită astfel problemele telefonului G2, care era foarte alunecos şi capta prea uşor grăsimea de pe mâini. Materialele constructive sunt în continuare cam banale, însă G3 reuşeşte să aibă un aspect atractiv fără să apeleze la metal sau sticlă.
Partea din spate oferă deja celebrul sistem de butoane Rear Key, obiectivul camerei foto, bliţul cu două LED-uri şi noul senzor laser al camerei foto. Lansat odată cu terminalul G2, butoanele de pe capacul posterior au devenit deja un element emblematic al telefoanelor LG, chiar dacă utilitatea lor nu este mereu convingătoare. Designul adoptat pentru G3 este cea de-a treia iteraţie a acestui sistem de control de la LG şi, din păcate, acesta este mai plat şi mai greu de simţit fără un contact vizual direct. Am fi preferat să vedem designul remarcat la G Flex, care a folosit un buton Power/Lock proeminent şi butoane Volume +/- concave, însă LG a preferat de data aceasta designul în detrimentul ergonomiei.
Deşi este un terminal de mari dimensiuni care foloseşte un ecran cu o diagonală de 5,5”, LG G3 este neaşteptat de plăcut de utilizat. Datorită ramei înguste a ecranului, acestea este mai scund şi mai îngust cu circa 4-5 milimetri decât alte telefoane din această clasă, iar greutatea este şi ea mică pentru un terminal atât de impozant. În plus, la fel ca în cazul LG, liniile curbate fluide ale carcasei îi fac să se muleze foarte bine în mână, G3 fiind cel mai ergonomie telefon din clasa 5,5” testat până acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu