duminică, 18 ianuarie 2015

Arborele de jad aduce belșug în casă
Arborele de jad aduce belșug în casă
Este o plantă decorativă de apartament nepretenţioasă. Se consideră că arborele de jad sau arborele prieteniei– pe numele său latinesc Crassula ovata – poartă noroc celei care o îngrijește.
Frunzele plantei sunt cărnoase și de un verde puternic. Florile sunt asemeni unor steluţe de culoare roz și dau arborelui de jad o frumuseţe aparte. Planta poate fi crescută în formă naturală sau de bonsai și se înmulţește prin frunze.

Acestea se rup cu tot cu codiţă și se ţin în apă până când le dau rădăcini. Arborele de jad poate fi un companion pe termen lung, viaţa lui fiind de peste 50 de ani! Cunoscut pentru puterea sa de a reîncărca energetic oamenii, poate fi un cadou dătător de energii pozitive pentru oricine îndrăgește florile.
Cum să-l îngrijești
Planta iubește mult lumina și poate sta la soare. Primăvara și vara, trebuie udată din abundenţă, dar având grijă ca apa în exces să nu stea prea mult timp în tăviţă, iar în sezonul rece doar lunar, abia după ce pământul se usucă. Îi plac temperaturile de până la 21 de grade Celsius, dar s-a adaptat bine și verilor foarte calde. Iarna nu poate sta la mai puţin de 15 grade. Pământul trebuie să fie bogat, ușor drenabil și acid (6.0 pH).

Ai grijă la dăunători
Deși nepretenţioasă, Crassula este sensibilă la păduchii lânoși. Ca să scapi de ei, șterge cu o cârpă înmuiată în alcool diluat zona infectată, o dată pe săptămână, până ce „nepoftiţii“ dispar. Încearcă pe cât posibil să nu apelezi la insecticide chimice, deoarece riști să distrugi planta.


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Miercuri, 14 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu